Național

Tariceanu se teme de o intelegere PDL-PSD

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 724 vizualizări
In in ce priveste PNL, partidul "pare ghidat de interese personale", sustine fostul presedinte al liberalilor, care pleda cu o luna in urma pentru intrarea la guvernare alaturi de PDL

Fostul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu, avertizeaza asupra "celui mai mare pericol" pentru partid - o posibila "intelegere tactica" intre PDL si PSD pentru "introducerea votului uninominal neproportional, in unul sau doua tururi" - si vorbeste despre posibilitatea ca PSD sa puna "gind rau PNL". "Aceasta intelegere va avea ca scop marginalizarea PNL si pregatirea ýterenului pentru ýbipartidism prin introducerea votului uninominal neproportional ýý(majoritar), in unul sau doua tururi. ýNimic nu le-ar conveni mai bine fostilor colegi din FSN decit un sistem politic ýsimplificat, in care sa isi imparta puterea. PSD si PDL sint adversari, dar asta nu ii va ýimpiedica sa colaboreze pentru a marginaliza PNL. Cum? Simplu: impartindu-si ýputerea la nivel local si introducind sistemul de vot uninominal majoritar, ýneproportional. ýDesigur, astazi aceasta perspectiva pare indepartata. Cine i-a ascultat insa pe Traian ýBasescu si pe cei de la PDL stiu ca asta isi propun. Asteptati sa se limpezeasca apele si ýin PSD si veti vedea cum fostii colaboratori intru proiectul Johannis, vor pune gind ýrau PNL", scrie Calin Popescu Tariceanu pe blogul sau.

El a lansat si o sageata in directia actualei conduceri a partidului, detinuta de Crin Antonescu: "Din pacate, PNL pare mai degraba in acest moment ghidat de interese personale, fara a avea o viziune si un obiectiv strategic care sa-i permita sa-si continue tendinta ascendenta amorsata in 2004."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.