Național

PDL si PSD isi numara autobuzele electorale

Ziarul de Vrancea
28 sep 2009 553 vizualizări
Premierul Emil Boc l-a convocat pe ministrul de Interne, Dan Nica, pentru a-si explica declaratiile privind posibile fraude la alegerile prezidentiale cu ajutorul autobuzelor n Adriean Videanu spune ca PDL se simte vizat de insinuarile facute de ministrul PSD

Nou prilej de disputa in coalitia guvernamentala. Discutiile au inceput de la afirmatiile ministrului de Interne, Dan Nica, potrivit caruia "nu mai exista autocare libere in Romania pentru 22 noiembrie si 6 decembrie". Ministrul cerea sa se vada daca nu cumva "cineva se gindeste sa organizeze vreo operatiune de turism electoral", sau "romanii s-au hotarit brusc sa plece in excursii la minastriri". Premierul Emil Boc l-a convocat simbata dimineata, la Palatul Victoria, pe ministrul Dan Nica, cerindu-i date si informatii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a alegerilor, fara insa a face declaratii ulterioare. Insa, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca democrat-liberalii au fost "oarecum socati" de declaratiile ministrului de Interne privind o posibila frauda electorala, mai ales de insinuarile ca PDL ar pregati aceasta frauda, punind dezbaterea in cadrul mai larg al relatiei cu PSD. "Este absolut inacceptabil ca dl. Nica sa insinueze ca PDL, chipurile, s-ar pregati de acest lucru. Astazi (simbata, n.r.) am discutat si eu cu citiva detinatori de autocare in Romania. Informatia este falsa (...). Este o eroare maxima. Si cred ca are obligatia sa demonstreze acest lucru. Cu atit mai mult, cu cit in mod direct si-a atacat partenerul de coalitie", a spus Videanu. El a reamintit ca PDL e singurul partid care a fost la guvernare si care nu a organizat niciodata alegerile. "Cei care striga lupul, ei sint cei care fac pe lupul. Cu alte cuvinte, ei, probabil, stiu cum se fura", a spus Videanu.


Nica propune confiscarea autobuzelor electorale


Ieri, ministrul de Interne Dan Nica a revenit cu declaratii pe tema autobuzelor electorale.

El a spus ca va propune Guvernului sa analizeze posibilitatea ca mijloacele de transport care vor fi folosite pentru vot multiplu sa fie confiscate, spunind ca reactiile "pozitive" privind declaratiile sale arata ca a fost luat in serios. "Credem ca este nevoie de un semnal foarte clar, pentru ca cele citeva sute de cazuri si mii de persoane care au incercat sa incalce legea la alegerile pentru Parlamentul European, pentru mine, ca ministru de Interne, imi impun sa adopt si sa propun ale masuri necesare pentru ca fiecare roman sa stie ca in aceasta tara nu mai merge cu smecheria", a declarat Nica. "Faptul ca au existat foarte multe semnale pozitive ca urmare a ultimelor declaratii arata ca cei care trebuia au luat in serios declaratiile mele privitoare la modul in care vom actiona pentru a ne asigura ca alegerile din acest an vor fi extrem de curate, extrem de legale, in spiritul si limita legii. Faptul ca au aparut declaratii ale companiilor de transport care anunta ca nu vor transporta oameni in zilele de 22 noiembrie si 6 decembrie la aceste alegeri arata ca au inteles mesajul pe care eu l-am dat", a spus Nica. Ministrul de Interne le-a solicitat totodata companiilor de transport sa faca aceste declaratii in mod public, astfel incit sa nu mai existe nici o urma de echivoc in ceea ce priveste modalitatea de desfasurare a acestui scrutin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.