Național

Profitul, joaca de copii pentru Lego

Ziarul de Vrancea
21 aug 2009 591 vizualizări
Lego A/S, cel mai mare producator european de jucarii, a raportat o crestere cu 60% a profitului din primele sase luni ale anului, cresterea vinzarilor fiind sprijinita de jucariile inspirate de seria de filme Star Wars , scrie Bloomberg

Profitul net a urcat la 684 milioane coroane daneze (130 milioane dolari), de la 427 milioane coroane daneze, in primele sase luni din 2008. Vinzarile au urcat cu 23%, la 4,37 miliarde coroane daneze. Directorul executiv al companiei, Joergen Vig Knudstorp, considera ca este dificil sa faca estimari privind rezultatele anuale, in contextul in care vinzarile de jucarii cresc in ultima parte a anului. Lego a fost fondata in 1932 si isi vinde produsele in peste 130 de tari. Compania este detinuta de Kjeld Kirk Kristiansen, nepotul fondatorului companiei. Acesta ocupa pozitia 318 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 2,1 miliarde dolari, conform unui top intocmit de Forbes. Mattel Inc., cel mai mare producator mondial de jucarii, a afisat anterior o scadere cu 19% a veniturilor din al doilea trimestru.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.