Național

Maicutele ucigase incearca sa-l faca scapat pe preotul exorcist

Ziarul de Vrancea
21 iun 2005 784 vizualizări
Cele patru maicute implicate in moartea maicutei Irina Cornici au luat intreaga vina asupra lor

Cele patru maicute care au legat-o pe Irina Cornici, tinara care a murit crucificata la Manastirea "Sfinta Treime" din comuna vasluiana Tanacu, au luat intreaga vina asupra lor, in fata anchetatorilor. In urma cercetarilor, procurorul care se ocupa de ancheta, Ovidiu Berinde, a refacut filmul evenimentelor care au dus la moartea maicutei Irina. Potrivit anchetatorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, Irina Cornici a avut primul contact cu manastirea la inceputul lunii aprilie, cind a venit in vizita la o prietena. Impresionata de viata duhovniceasca a sfintului lacas, la doar citeva zile s-a calugarit, cu binecuvintarea preotului monah Daniel Corogeanu. In scurt timp, maicuta Irina ar fi avut primele manifestari violente, ceea ce i-ar fi determinat pe cei din manastire sa o transporte la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui. Dupa doua saptamini, maicuta Irina a fost externata din Sectia de psihiatrie a SJU Vaslui, fiind diagnosticata cu schizofrenie. Urmatoarea cadere psihica a maicutei s-a produs cind din cei 4.000 de euro cistigati in Germania, cind a lucrat ca babby-siter, a mai recuperat doar 500 de euro.Conform anchetatorilor, ar fi urmat o perioada de nesomn si continua agitatie care a afectat-o psihic pe maicuta.


Pe preot il deranja galagia facuta de "diavol"

In dimineata de 10 iunie, preotul Daniel i-a facut o slujba de dezlegare pentru indepartarea diavolului, iar pentru ca aceasta nu a avut nici un efect, maicutele au hotarit sa o lege de miini si de picioare cu prosoape, dupa care au dus-o la ea in chilie. Pentru ca 10 iunie a cazut intr-o vineri si urmau slujbele obisnuite de simbata si duminica la care participau si enoriasii din sat, maicuta a fost tinuta legata in chilie pina in dimineata zilei de luni, 13 iunie. Atunci, preotul Daniel a solicitat maicutelor sa o aduca pe Irina in biserica pentru a-i tine o noua slujba de dezlegare, cerindu-le sa nu faca galagie. In aceste conditii, patru maicute au hotarit sa confectioneze o cruce din cofraje pentru turnat beton, de care sa o lege. Pe crucea improvizata, maicutele au pus o patura, dupa care, cu ajutorul unor lanturi, au legat-o pe tinara de miini, picioare si de mijloc, folosind si patru lacate. Pentru a nu mai tipa, i-au introdus in gura tifon pe care l-au fixat cu ajutorul unor benzi adezive.

De luni si pina miercuri, 15 iunie, preotul Daniel a tinut slujbe prelungite "pentru deposedarea de diavol" a maicutei Irina. Dupa trei zile de chin, maicuta a decedat. Ea a fost inmormintata

in localitatea vasluiana Perieni, la slujba participind peste 500 de persoane.


Daniel si-a demonstrat din nou "harul divin"

Preotul Petru Corogeanu de la Manastirea Sfinta Treime din localitatea vasluiana Tanacu a oficiat, ieri, slujba de Sfinta Treime, incalcind dispozitia Episcopiei Husilor, prin care i-a fost interzisa slujirea. La slujba au participat peste trei sute de persoane, biserica fiind arhiplina. La intrarea in biserica, toti credinciosii s-au descaltat, iar pe parcursul celor peste sase ore, cit a durat slujba, enoriasii au stat cu miinile in sus, fara a oferi vreo explicatie. La jumatatea slujbei, dupa citirea Sfintei Evanghelii, mama uneia dintre cele patru maicute acuzate a inceput sa se tavaleasca pe jos. In acel moment, preotul a aruncat cu apa sfintita asupra femeii, dindu-i in acelasi timp sa bea si aghiasma. Dupa aproximativ 45 de minute, femeia s-a linistit, iar preotul si-a continuat slujba. Preotul nu a dorit sa dea vreo declaratie presei, insa spre finalul slujbei el a anuntat enoriasii ca i-a fost retras dreptul de a sluji, iar biserica se va inchide. In noaptea de duminica spre luni, zeci de credinciosi au dormit in preajma bisericii din Tanacu, pentru a-i proteja pe preot si pe maicute, in cazul in care acestia ar fi fost ridicati de politisti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.