Național

Maicuta ucisa pentru alungarea demonilor

Ziarul de Vrancea
17 iun 2005 659 vizualizări
O maicuta a murit dupa ce a fost infometata si legata cu lanturi pe o cruce

O maicuta in virsta de 23 de ani, de la Manastirea “Sfinta Treime” din comuna vasluiana Tanacu, a murit in chinuri groaznice, dupa ce a fost tinuta trei zile legata cu lanturi pe o cruce de lemn, fara mincare si cu un calus in gura, de catre preotul duhovnic al manastirii si alte patru maicute.


Preotul Petru Corogeanu (29 de ani) a sustinut in fata anchetatorilor ca a recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. Potrivit politistilor, in 10 iunie, Corogeanu, ajutat de alte patru maicute au sechestrat-o pe Maricica Irina Cornici intr-o chilie, legind-o de miini si de picioare cu sfori. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus in gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mincare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, ea murind in seara de 15 iunie. Potrivit purtatorului de cuvint al IPJ Vaslui, Mihaela Straub, "cei in cauza si-au motivat gestul prin faptul ca tinara era posedata si doreau sa alunge duhul rau". In prezent, se asteapta rezultatul necropsiei medico-legale pentru a putea fi facuta incadrarea juridica a faptei. Cel mai probabil, este vorba despre lovituri cauzatoare de moarte sau vatamare corporala grava, urmata de moartea victimei”, a declarat Mihaela Straub.


Maicuta suferea de o boala psihica

Maicuta Irina, de 23 de ani, a ajuns la Manastirea Tanacu in urma cu trei luni pentru a-si vizita o prietena, insa a fost convinsa de aceasta si de staretul manastirii sa ramina acolo. Tinara, care provenea de la un orfelinat din Arad, a acceptat gindindu-se la o viata mai linistita, insa in urma cu aproximativ o luna a inceput sa se simta rau, iar crizele pe care le facea erau din ce in ce mai dese, motiv pentru care atit staretul, cit si celelalte maicute au sustinut ca tinara este posedata.

"Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intimplat sa intre in coma si sa faca infarct…Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rind, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decit la miini si la picioare", a declarat staretul Daniel, de la Manastirea “Sfinta Treime” din comuna Tanacu reporterilor Pro TV Iasi.

Unul dintre localnicii din Tanacu, care obisnuia sa ajute la treburile din manastire, sustine ca maicuta "facea crize, vorbea urit, se rastea la celelalte maici si nu mai judeca." Potrivit medicilor vasluieni, tinara suferea, de fapt, de o boala psihica. In paralel cu ancheta penala, staretul si maicutele care l-au ajutat vor trebui sa raspunda si in fata superiorilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.