Home | Timp Liber | GALERIE FOTO!!!Seară magică la a VI ediţe a Reuniunii Corale

GALERIE FOTO!!!Seară magică la a VI ediţe a Reuniunii Corale

Publicat de 1326 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
 La Ateneu a fost ce de-a VI ediţe a Reuniunii Corale La Ateneu a fost ce de-a VI ediţe a Reuniunii Corale

Seara magică a reunit formaţii corale u adulţii şi copiii au cantat colinde înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului

În seara de 8 decembrie 2016, pe scena Sălii Ateneului Popular din Focşani, s-a mai scris o filă a Reuniunii Corale, aflată la cea de a VI-a ediţie . Seara de colinde  a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului „Accord” în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” din Focşani. Colindele frumos interpretate prin glasurile pure de copii şi prin expresivitatea vocilor din corurile de adulţi, au încântat auditoriul, aducând linişte, pace şi contemplare în sufletele calde ale tuturor celor prezenţi. 

Formaţiile corale au transmis ceva magic

Pace şi contemplare în sufletele calde ale tuturor celor prezenţi

Fiecare dintre formaţiile corale, în mod inedit, a  ştiut să transmită acel „ceva” care să tresalte într-un elan de bucurie mare, acum cu puţin timp înainte de  întâmpinarea marii sărbători a Naşterii Domnului! Copiii  solişti ai serii au fost: Christian Calmîş, Maria Mirabela Lungu, Teodor Duţă, alături de Fănica Băzdrăgan şi Valentina Duţă. Corurile şi grupurile vocale au urcat pe scenă şi au încantat publicul. Acestea au fost: Grupul de Copii  “Clopoţeii Veseli” din clasa a III-a de la Şcoala „Ştefan cel Mare” din Focşani, condus de profesor Anghelina Golomoz, Corul de copii „Dorurile Vrancei” al Liceului Teoretic „D.Zamfirescu” din Odobeşti, dirijor profesor Ioana Roşu, Corul de Cameră „Jeunesses” al Liceului de Artă „Gh.Tattarescu” din Focşani, dirijat de profesor Simona Safta, Corul Bisericii „Sf.Voievozi” din Focşani condus de Maria Şonţu şi Valentina Duţă, Grupul Vocal „Accord” format din Verona Calmîş, Vasile Calmîş şi Cristian Gheorghe, aflaţi în dublă ipostază, aceea  de organizatori şi interpreţi, Corul de Cameră „Cantabile” de la Liceul Teoretic „I.Slavici” din Panciu, dirijor profesor Andrei –Igor Manovici şi Grupul Vocal „Cantus” din Focşani, condus de Ionuţ Drilia. Atmosfera caldă a evenimentului a fost întreţinută de  prezentatorii reuniunii: Anamaria Cătănoiu, reprezentant  al Asociaţiei Potpourri din Focşani şi Aurelian Ivan, fondatorul televiziunii  online  HAItv. Finalul festiv al serii a fost atunci când  au urcat pe scenă toate formaţiile corale participante, cântând într-un singur glas tradiţionalul  colind „O, ce veste minunată!” 

S-au stras donaţiii pentru un caz umanitar

Pentru că e luna cadourilor şi toată lumea dăruieşte din puţinul care îl are, în cadrul serii a fost adus la cunoştinţă şi cazul umanitar  al familiei Milea cărora le-a ars casa din Odobeşti,  la sfârşitul lunii noiembrie, strângându-se, la plecare, donaţii în urnele din foaierul Ateneului. Cazul umanitar a fost adus în prim plan în seara spectacolului, prin colaborarea cu Mihaela Tătaru. După o seară reuşită, bogată şi plină de emoţie, organizatorii mulţumesc tuturor care le-au fost alături şi fără  de care nu  ar fi putut avea loc această ediţie: sponsorilor  şi gazdei - Ateneul Popular din Focşani. (Verona CALMÎŞ, reprezentantul Grupului Vocal Accord şi A.P.C.M.A. )

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail