Sport

Coşuri multe şi atat

Ziarul de Vrancea
20 feb 2017 510 vizualizări
Deşi s-a bătut recordul la numărul de puncte, All Star Game NBA 2017 a dezamăgit la capitolul luptă sportivă * Vestul a învins Estul cu 192-182 iar Anthony Davis a depăşit vechiul record al lui Wilt Chamberlain

Selecţionata Vestului a caştigat meciul vedetelor campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), All Star Game, învingand cu scorul de 192-182 reprezentativa Estului, duminică seara la New Orleans, la capătul unui joc care nu s-a ridicat însă la nivelul aşteptărilor. Cel mai bun jucător al întalnirii a fost desemnat Anthony Davis, starul echipei New Orleans Pelicans, care a reuşit 52 puncte şi a devenit cel mai prolific jucător din istoria All Star Game, doborand vechea performanţă deţinută de Wilt Charmberlain (42 de puncte, în 1962).
Ediţia 2017 a All Star Game a stabilit şi un alt record, fiind cel mai prolific meci al vedetelor de la crearea sa, în 1951, graţie celor 374 de puncte marcate.
De asemenea, Kevin Durant a devenit al patrulea jucător din istorie care încheie un All Star Game cu un "triple double", graţie celor 21 de puncte, 10 recuperări şi 10 pase decisive. Cel mai bun marcator din actualul sezon al NBA, Russell Westbrook, s-a făcut la randul său remarcat, înscriind 41 de puncte pe parcursul partidei.
Însă această întalnire care se anunţa una promiţătoare, în condiţiile în care pe parchet au fost prezenţi jucători precum LeBron James, Stephen Curry sau James Harden, a fost mai degrabă dezamăgitoare pentru fani, generand numeroase critici pe reţelele de socializare, din cauza faptului că cele două echipe au pus accentul doar pe faza ofensivă, în detrimentul apărării, deseori inexistentă, astfel că jocul a avut parte uneori de momente aproape ridicole.
 
Antrenorul echipei Conferinţei de Vest, Steve Kerr, a recunoscut că ar trebui introdusă, pe viitor, o miză pentru ca All Star Game să-şi recapete puţin din competitivitatea pe care o avea în anii anteriori. "În trecut, nivelul jocului creştea în sfertul al patrulea şi asta am aşteptat şi acum, însă acest lucru nu s-a petrecut în această seară. Mi-aş fi dorit ca jocul să fie mai disputat", a declarat Kerr. Însă una dintre acţiunile din timpul meciului i-a entuziasmat pe spectatorii prezenţi în tribunele arenei Smoothie King Center din New Orleans. Ea a avut loc după numai şase minute de joc, cand Kevin Durant i-a oferit o pasă decisivă lui Russell Westbrook, fostul său coechipier de la Oklahoma City, care nu îi mai vorbeşte de la transferul său la Golden State Warriors şi care a reuşit un spectaculos "alley-hoop". Înaintea All Star Game a avut mult aşteptatul concurs de "slam dunk-uri", dar şi acesta i-a dezamăgit pe fanii baschetului, din cauza numeroaselor ratări, caştigătorul fiind Glenn Robinson, un jucător de la Indiana Pacers, puţin cunoscut de marele public.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.