Sport

A început festivalul european al gheţii

Ziarul de Vrancea
26 ian 2017 1012 vizualizări
Singura concurentă din Romania, Julia Sauter, a ratat calificarea pentru programul liber feminin

Julia Sauter, reprezentanta Romaniei, a ratat calificarea pentru programul liber din cadrul concursului individul feminin, la ediţia 2017 a Campionatelor Europene de patinaj artistic, de la Ostrava (Cehia), ieri, după ce a ocupat locul 25 la finalul programului scurt.  Julia Sauter a acumulat 45,59 puncte, la 38 de sutimi de locul 24, ocupat de britanica Natasha McKay (45,97 puncte), ultima patinatoare calificată pentru programul liber din cele 34 concurente. Julia Sauter este o patinatoare născută în Germania şi legitimată la CSU Braşov.
Tanăra rusoaică Evghenia Medvedeva (17 ani) a început perfect tentativa sa de apărare a titlului continental, ocupand primul loc în programul scurt, cu 78,92 puncte, în timp ce experimentata Carolina Kostner (Italia) a reuşit o revenire convingătoare pe gheaţă, după o absenţă de trei ani, fiind a treia în întrecerea de miercuri, cu 72,40 puncte. Locul al doilea a fost ocupat de o altă rusoaică, Ana Pogorilaia, cu 74,39 puncte.  Carolina Kostner, medaliată cu bronz la JO de la Soci, în 2014, a decis să ia un an de pauză după ultima Olimpiadă de iarnă, iar apoi a primit în 2015 o suspendare pentru implicarea într-un caz de dopaj al prietenului său, mărşăluitorul Alex Schwazer.
La perechi, ruşii Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, medaliaţii cu bronz la ultimele două ediţii ale Europenelor, au ocupat primul loc în programul scurt, cu 80,82 puncte, urmaţi de francezii Vanessa James/Morgan Ciprès, 74,18 puncte, şi germanii Aliona Savchenko/Bruno Massot (vicecampioni europeni anul trecut), 73,76 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.