Sport

Mulţumire şi nu prea

Ziarul de Vrancea
29 iun 2015 383 vizualizări
Rezultatele sportivilor romani la Jocurile Europene de la Baku sunt considerate bune şi atat de către oficiali

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Alin Petrache, a declarat, ieri, pe Aeroportul Henri Coandă, că este nemulţumit de activitatea unor federaţii care nu au tratat cu seriozitate Jocurile Europene de la Baku. "Din punctul nostru de vedere suntem mulţumiţi pe de o parte şi nemulţumiţi pe de alta. Activitatea unora dintre federaţii care au tratat cum trebuie această competiţi s-a văzut în obţinerea medaliilor. Suntem nemulţumiţi de anumite federaţii pentru că nu au tratat cu seriozitate competiţia şi nu au apăsat pe acceleraţie atunci cand trebuia. Pe data pe 7 iulie vom face o conferinţă de presă, după ce vom discuta cu antrenorii, managerii şi sportivii care au participat la această competiţie, şi vom aprecia la rece Jocurile Europene de la Baku", a declarat Petrache cu ocazia sosirii deelgaţiei Romaniei din capitala statului Azerbaidjan.
Petrache a precizat însă că numărul de 12 medalii obţinute al prima ediţie a Jocurilor Europene menţine Romania în elita sportului european: "Am avut o competiţie puternică, ne-am confruntat cu cei mai mari sportivi pe care naţiunile le-au adus. Am avut campioni olimpici, mondiali şi europeni. Sunt sportivi şi federaţii care au mulţumit dar sunt şi catevca federaţii care au probleme şi care vor trebui să se pună la muncă. Mai au un an de zile la dispoziţie pentru a-şi structura ceea ce înseamnă pregătirea pentru Rio 2016. Va trebui să calificăm cat mai mulţi sportivi pentru a ne prezenta aşa cum trebuie la Rio 2016".
Pe de altă parte, Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a apreciat rezultatele romanilor drept  bune, "nu foarte bune", avand în vedere faptul că aşteptările au fost mari. "Numărul de medalii este bun, ne-am clasat pe un loc destul de sus în ierarhia competiţiei, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi trebuie să muncim în continuare. Trebuie să felecităm sportivii pentru că nu a fost o competiţie uşoară. Categoric, trebuie să felicităm federaţiile care şi-au îndeplinit obiectivele şi să fim alături de celelalte. Am fost destul de tristă pentru rezultatul de la gimnastică pentru că e o federaţie extrem de importantă pentru sportul romanesc, de la care aşteptăm de fiecare dată medalii. Vom avea o discuţie şi cu federaţia să vedem ce s-a întamplat şi să corectăm acolo unde este de corectat ceva", a declarat Szabo.
Sportivii romani au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.