Educație

În școli și alte instituții publice, voluntariatul se practică cu ordin și adrese

Eduard Popescu
14 nov 2017 2580 vizualizări

CJ a sunat mobilizarea pentru plantare de arbori la Mărășești

Sâmbătă, pe 18 noiembrie, începe plantarea stejarilor în proiectul ”Parcul Memoriei Naționale – RoMândria” u mobilizarea se face în școli și instituții publice sub forma voluntariatului cam obligatoriu u numărul ”voluntarilor” estimați a fi prezenți la Mărășești se cifrează la circa 3000 de persoane

Sâmbătă, pe 18 noiembrie, aproape 3000 de persoane sunt așteptate să participe, sub formă de voluntari, la un proiect inițiat de Consiliul Judedețean Vrancea, respectiv la acţiunea de plantare de stejari în cadrul proiectului ”Parcul Memoriei Naționale – RoMândria”. Dacă voluntariatul ar fi, așa cum este el definit, o acțiune din proprie inițiativă, lucrurile ar fi mai mult decât lăudabile. Doar că, din informațiile vehiculate în mai multe medii, procentul covârșitor de voluntari provine din unități de învățământ, primării și diverse instituții publice aflate mai mult sau mai puțin în subordonarea sau coordonarea Consiliului Județean Vrancea, iar participarea la acțiune nu ar fi una opțională, ci una obligatorie. Este cazul școlilor în care s-au primit adrese pentru mobilizarea la acțiunea de sâmbătă și unde s-au făcut liste de prezență, situație semnalată și la nivelul altor instituții. Astfel, aproape o mie de elevi şi peste o sută de cadre didactice vor participa la acţiunea de plantare de stejari în cadrul proiectului ”Parcul Memoriei Naționale – RoMândria”.

Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Vrancea

Iniţiat de Consiliul Judeţean Vrancea, proiectul constă în plantarea a 335.000 de stejari în cadrul parcului înființat în memoria eroilor din Primul Război Mondial. Iniţiatorul acţiunii, CJ, vrea ca primii 50.000 de stejari să fie plantaţi sâmbătă, 18 noiembrie 2017, pe o suprafaţă de 10 ha la Mărăşeşti. Pentru această acţiune CJ a cerut ajutorul instituţiilor statului şi şcolilor pentru a nominaliza participanţi, consideraţi ca fiind voluntari. Prin urmare, până luni după amiază Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea întocmise o listă cu 942 elevi şi 109 de cadre didactice, precum şi aproape toţi inspectorii, inclusiv cei doi generali care vor participa la plantarea stejarilor.Și la nivelul altor primării, în special cele conduse de primari PSD și alte instituții publice, s-au făcut liste ”obligatorii” de prezență.  CJ i-a invitat să planteze stejari pe președintele Klaus Iohannis, pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, pe ceilalți miniștri, precum și pe parlamentarii de Vrancea. Reprezentanţii CJ se bazează pa ajutorul a 3000 de voluntari. Parcul Memoriei Naționale ar trebui realizat până la finalul anului 2018. Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RoMândria, alături de postul de televiziune Antena 3 - partener inițiator și Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Națională a Pădurilor- Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, în calitate de parteneri. Numele tuturor voluntarilor care vor participa la evenimentul de sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând ora 9.00, la Mărășești, va fi făcut public pe site-ul Consiliului Județean Vrancea. De asemenea, la finalul lucrărilor de realizare a parcului, numele tuturor voluntarilor se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuți în Primul Război Mondial. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.