Politică

Primăria plătește! Excursia lui Misăilă în Asia va costa peste 5.000 de euro

Ionel Sclavone
28 feb 2017 2444 vizualizări
Deplasarea pe care o va efectua primarul Cristi Misăilă în Asia va costa bugetul local peste 18.500 de lei sumă la care se adaugă și TVA. La aceste costuri se adaugă și diurna care se ridică la aproximativ 1.200 de dolari (1.132 euro).

 

Misăilă va pleca într-un turneu asiatic organizat Asociația Municipiilor din România. Oficial este vorba de o vizită de lucru în capitalele Japoniei, Republicii Coreea de Sud și a Republicii Populare Chineze care se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni, în perioada 29 martie – 15 aprilie 2017. Practic, el va petrece câte șase zile în fiecare dintre cele trei țări.

Primăria a achiziționat deja biletele de avion pe ruta București - Tokyo – Seul – București și serviciile de cazare la hoteluri din Tokyo, Seul și Beijing. Achiziția s-a făcut prin încredințare directă, de la o agenție de turism din București, Ella Traveland SRL. Municipalitatea a plătit 10.563,88 lei (2.338,75 euro) pentru închirierea camerelor la hotel și încă 8.044,45 lei (1.780,97 euro) pentru transport, sume la care se adaugă TVA. Deplasarea lui Cristi Misăilă în Asia a fost aprobată de Consiliul Municipal în ședința din 23 februarie, în baza unei invitații formulate de Asociația Municipiilor, din conducerea căreia, culmea, face parte și el parte:

„Stimate domnule primar, urmare discuţiei avute la Comitetul Director al AMR din data de 06.02.2017, la Bucureşti, reiterăm faptul că Asociaţia Municipiilor din România depune eforturi pentru valorificarea susţinută a potenţialului extern ai asociaţiei, pentru identificarea de noi canale de colaborare cu omologii din statele Europene şi nu numai, vizând extinderea contactelor şi oportunităţilor care ar putea contribui la dezvoltarea schimbului de bune practici, al potenţialului economic, turistic şi investiţional al municipalităţilor membre ale AMR“.

Nici în raportul care însoțește proiectul de hotărâre și nici în invitația formulată de AMR nu se pomenește de agenda acestor vizite. La momentul acesta nu se știe dacă delegația primarilor va vizita cele trei capitale asiatice în interes turistic sau vor participa la întruniri cu omologii lor și alte oficialități.

„Menţionăm că agenda întâlnirilor oficiale şi a deplasărilor interne este în curs de finalizare - în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi misiunile noastre diplomatice din ţările meţionate“, se arată în invitația transmisă lui Misăilă.(Ionel Sclavone)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Penelopa, acum 2612 zile, 11 ore, 12 minute, 14 secunde
Hai, nu fiti rai, ca excursia e gratis. Duce in Japonia corcodusii pe care vrea sa-i taie si se intoarce cu ciresi sterpi ca sa-i planteze in urbea Focsaneana. In China duce cadou cei 2000 de caini citeste integral
Lala, acum 2612 zile, 20 ore, 3 minute, 27 secunde
Bine ca ne arde de plimbari, pe banii lui nu putea sa plece?
Luci, acum 2612 zile, 18 ore, 43 minute, 10 secunde
Cum sa se duca din banii lui? Din banii lui ii plateste operatiile estetice iubitei Lucretia.
Pt Lulu, acum 2612 zile, 23 ore, 28 minute, 34 secunde
Cate strazi se asfaltau cu 5000 de euro?! Cateva, nu? Dar poate ca facea si o scoala cu banii astia. Sau doua mai mici. Si multe altele, nu-i asa?
Lulu, acum 2613 zile, 5 ore, 7 minute, 33 secunde
Cu banii astia se asfaltau citeva strazi bune. O rusine de primar care va urma dupa Bacinschi!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.