Politică

De Ziua Europeană a Justiţiei Civile, Judecătorii şi procurorii au primit musafiri interesaţi de activitatea de justiţie

Gabriel Sava
25 oct 2016 1189 vizualizări
La ambele instituţii, elevi de la unităţile de învăţământ din judeţ au mers în vizită

Ziua Europeană a Justiţiei Civile, care este serbată în fiecare an pe 25 octombrie, a fost şi marţi un bun prilej pentru reprezentanţii Tribunalului şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de a organiza o “Zi a Porţilor Deschise”. Anunţul celor două instituţii a fost privit cu interes în special de elevi şi de cadrele didactice care au anunţat că vor să meargă să cunoască mai în detaliu ceea ce presupune actul de justiţie. “În fiecare an pe 25 octombrie se celebrează Ziua Europeană a Justiţiei Civile. Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani au marcat această zi prin manifestări de tipul uşilor deschise. Curiozitatea de care dau dovadă copiii de orice vârstă i-a determinat să ne viziteze sediul, situat în Focşani, str. Republicii nr.96. Aici, elevii de clasa a VIII-a au asistat la şedinţe de judecată, după care, alături de colegii lor mai mici (din clasa a IV-a) au vizitat diferite compartimente ale instanţelor precum arhiva, zona de arest sau camera de consiliu. Dialogul dintre reprezentanţii instanţei (vicepreşedinte Tribunalul Vrancea – judecător Mariana Săndina Croitoru şi purtătorul de cuvânt – consilier Carmen Danţis) şi micii vizitatori, poate viitori colegi, a vizat procedura generală după care se desfăşoară o şedinţă de judecată, participanţii la procese sau calităţile de care trebuie să dea dovadă şi rolul pe care îl are un complet de judecată. Cetăţenii care au vizitat sediul nostru în această zi au putut consulta diferite broşuri despre semnificaţia Zilei  Europene a Justiţie Civile, despre admiterea în magistratură sau despre organizarea sistemului juridic român. Alături de pliante cu datele de contact ale instanţelor vrâncene, la dispoziţia celor interesaţi au fost şi materiale informative despre instituţiile europene şi despre cum contribuie acestea la funcţionarea Uniunii Europene”, a declarat Carmen Danţiş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. Şi la Parchetul de pe langă Tribunalul a fost vizitat de două grupuri de elevi: primul dintre ele, mai numeros, cu elevi din cadrul Colegiului Tehnic “V.D. Cotea”, împreună cu două cadre didactice şi un alt grup din cadrul Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, ambele din municipiu. “La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european. Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, permiţand acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de îmbunătăţi accesul la justiţie, prin intermediul evenimentelor organizate de către statele membre”, a declarat Marilena Arginteanu, purtătorul de cuvant al procurorilor vranceni. (Gabriel SAVA)   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.