Politică

Maşinile defecte, trase pe dreapta de poliţişti

Dan Chiriac
19 oct 2016 1181 vizualizări
Principalii vizaţi sunt taximetriştii

Poliţiştii vranceni împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Roman au început, miercuri, o serie de acţiuni în Focşani pentru prevenirea producerii unor accidente grave comise pe fondul defecţiunilor tehnice. Aceasta se va încheia joi, urmand ca rezultatele să fie făcute publice în perioada următoare. Principalii vizaţi de această acţiune sunt taximetriştii. Obiectivele acţiunii sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice. Controalele tehnice au urmărit detectarea defecţiunilor la sistemele de franare, direcţie, de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare sau semnalizare. Inspectorii RAR au verificat în cadrul acţiunilor anvelopele mai multor autoturisme aflate în trafic. Mai mulţi şoferi au fost sancţionaţi pentru că au circulat cu anvelope uzate. Pentru toate autovehiculele verificate din punct de vedere tehnic, inspectorii RAR vor întocmi rapoarte de control în care vor fi specificate eventualele defecţiuni tehnice, iar în baza acestor documente poliţiştii rutieri vor aplica măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare. În cazul în care se vor constata defecţiuni tehnice de natură de a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, vor fi prelevate capturi foto, de către inspectorii RAR. Acţiunea se desfăşoară prin angrenarea efectivelor de poliţişti, dar şi reprezentanţi RAR Vrancea care vor folosi echipamentul de verificare privind sistemul de direcţie şi franare a autovehiculelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
x, acum 2745 zile, 9 ore, 10 minute, 31 secunde
Sugerez politiei rutiere sa faca un control,dupa lasarea intunericului, pe soseaua ce merge la Bolotesti. O sa ramaneti stupefiati de constatari; multi inconstienti care si-au montat lampi cu xenon in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.