Politică

2VIDEO!!! ”Trebuie să se ştie cine suntem noi şi care sunt valorile noastre”

Alexandra TĂTARU
3 sep 2016 4056 vizualizări
Sambătă, 3 septembrie 2016, Clotilde Armand, vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, însoţită de Florin Grigorescu, responsabil cu extinderea USR în Regiunea Sud-Est, au avut o întalnire informală la Focşani, cu simpatizanţii USR şi reprezentanţii presei.

 La întalnire au fost făcute cunoscute intenţiile şi principiile USR, obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi programul politic ca alternativă la partidele politice tradiţionale. S-au punctat, de asemenea, criteriile prin care cetăţenii pot deveni membri USR şi alte detalii care vor conduce la oportunităţile de extindere a USR prin crearea de filiale în toată ţara. Uniunea Salvaţi România (USR) a luat fiinţă pe 21 august 2016 din fuziunea USB cu Uniunea pentru Codlea şi Uniunea Salvaţi România, noua formaţiune luând numele de Uniunea Salvaţi România Partidul este condus de Nicuşor Dan, care a fost ales preşedinte la congresul de fuziune, un cunoscut activist civic şi candidat la alegerile locale din 2012 şi 2016 la funcţia de primar general al Bucureştiului.
 

„Trebuie să se ştie cine suntem noi şi care sunt valorile noastre”
 

Clotilde Armand a reamintit celor prezenţi cateva informaţii despre membrii fondatori, începand cu preşedintele USR, Nicuşor Dan, continuand cu Antoneta Bugner, consilier local sect.2, Roxana Wring, consilier local sect. 3, Dumitru Dobrev, consilier local sect.4, Florin Grigorescu, consilier local sect.5, Mihai Daneş, consilier local sect.6. A scos în evidenţă faptul că fiecare dintre aceste persoane au construit Asociaţii cu implicare puternică în viaţa comunităţii cum ar fi: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sange care a salvat mii de vieţi, Asociaţia Pro.Do.Mo care a salvat obiective de patrimoniu, Asociaţia de cartier care s-a implicat în salvarea unor cauze ale cetăţenilor ş.a. „Considerăm că partidele tradiţionale si-au pierdut credibilitatea şi e foarte important sa transmitem cine suntem noi şi care sunt valorile noastre. Am avut multe dezbateri în care politicienii din sistem veneau cu nişte programe, scheme de comunicare făcute de companii specializate, programe fără valoare care ajung în sertare.  Noi venim cu realizările noastre, cu ceea ce am construit şi nu se va pune niciodată problema că vom deveni oameni corupţi”, precizează Clotilde Armand.
 

Vrem să devenim un partid parlamentar
 

reprezentanţii USR s-au întalnit cu simpatizanţii din Focşani

 Clotilde Armand a prezentat evoluţia echipei în ultimii 10 ani şi care a fost traseul de la stadiul de ONG la Asociaţie şi partid local, precum şi tranziţia de la scepticismul privind apartanenţa la un partid şi decizia de a înfiinţa unul. „Am evoluat de la un ONG la un partid local. Oamenii din echipa noastră sunt valoroşi. Am fost alături de Nicuşor Dan şi am văzut cum de 10 ani luptă pentru valorile democraţiei şi pentru Bucureşti. A caştigat peste 90 de procese, chiar dacă nu toate s-au şi rezolvat cu adevărat. Tragedia „Colectiv” ne-a unit într-un partid şi faptul că am caştigat un procent impresionant de voturi la recentele alegeri ne-a dat forţă. Noi nu ne vom schimba şi nu ne vom transforma în nişte corupţi”, specifică Clotilde Armand, vicepreşedintele USR.
Decizia de a deveni partid parlamentar a fost luată tocmai pentru ca această echipă să devină forţa care poate influenţa şi schimba lucrurile în bine pentru comunităţi, de la nivelul legislativului.

Un membru fondator trebuie să dovedească spirit USR

Prima fază în evoluţia partidului ar fi crearea de filiale sau alianţe cu partide locale din fiecare judeţ. „Vom face alianţe cu partide locale în fiecare judeţ care au aceleaşi principii ca ale noastre, iar acolo unde ele nu există vom crea filiale autonome care să nu depindă de deciziile de la Bucureşti, care să-şi ia destinul în mană, dar care să funcţioneze sub steagul USR. Credem în construcţiile „de jos în sus”, pe baza „Codului de Integritate”, să fie o voce în campania electorală, să se bazeze pe diversitate, pe unitate, moralitate, verticalitate, profesionalism”, mai spune Clotilde Armand. Practic, responsabilitatea creşterii filialelor va reveni membrilor fondatori, acele 10-15 persoane care vor fi alese şi care vor decide cine intră mai departe în partid. Se vor stabili întalniri cu grupurile de lucru, se vor crea spiritele de echipă, se vor stabili întalniri comune şi apoi, vor fi invitaţi cei care dovedesc spiritul USR să devină membri fondatori.„Din aceste echipe se vor erija nişte candidaţi interesanţi, nu vom pogorî de la centru nişte candidaţi pentru Focşani”, specifică Florin Grigorescu, responsabil cu extinderea USR în Regiunea Sud-Est. Deocamdată, în regiunea Sud-Est s-au înfiinţat filialele din Galaţi şi Constanţa şi un grup de lucru destul de numeros se conturează şi la Brăila. „Am venit la Focşani să punem în mişcare mecanismele, să miscăm rotiţele unui grup cu spirit USR, mai ales că suntem în oraşul Unirii”, mai precizează Florin Grigorescu.
 

Care este modelul de membru USR
 

Reprezentanţii USR prezenţi la Focşani au asiguratselecţia viitorilor membri va fi una foarte drastică şi că nimeni nu-şi va asuma niciun risc. Criteriile drastice de selecţie vor reprezenta premisele către o evoluţie certă, fără suspiciuni. Se doreşte ca echipa să fie plină de diversitate,nu fie confiscată de o anumită ideologie, lipsită de anarhie şi împotriva sistemului actual extrem de politizat. Se doreşte ca viitorii membri să se recunoască în această echipă, să continue lupta anticorupţie şi apărarea valorilor democraţiei. Modelul de membru sau simpatizant USR este cetăţeanul implicat care are un serviciu şi păstrează din timpul lui pentru a se dedica comunităţii. „Noi nu promitem nimic oamenilor care  vin la noi, spre deosebire de alte partide care au un regim de înregimentare, le oferim doar ocazia să se implice în viaţa comunităţii şi le promitem doar că ne vom implica alături de ei să construim scena politică”, declară Florin Grigorescu, responsabil cu extinderea USR în Regiunea Sud-Est.
 

Istoricul personal contează
 

USR ţine cont de istoricul personal înainte să primească noii membri. Trebuie să fie curaţi, neimplicaţi în acte de corupţie, cu verticalitate, dar nu are importanţă dacă sunt bogaţi sau săraci, ori cu anumite convingeri personale. Important este să aibă spirit USR. Pentru cei care au făcut parte din sistemul politic murdar, nu este niciun loc în USR, dar se acceptă oameni care au devenit notabilităţi politice şi care au făcut eforturi doar în calitate de candidaţi independenţi, şi nu s-au scăldat în siropul diverselor partide. Se mai caută oameni notabili în anumite profesii şi, chiar dacă nu vor să devină membri, îşi pot oferi serviciile în acele domenii în care sunt specialişti. Nu în ultimul rand, mai există şi iniţiativa personală pentru toţi cei care se încadrează în criteriile incluse în „codul de integritate”.

La dezbatere au fost prezenţi puţini simpatizanţi, dar diverşi. Printre ei şi Băsescu
 

 

Foto:Clotilde Armand şi Marian Băsescu, unul dintre cei mai înfocaţi participanţi la dezbatere

 

Întalnirea de sambătă s-a adresat simpatizanţilor şi reprezentanţilor presei. Aproape că, la un moment dat, reprezentanţii presei erau mai mulţi decat simpatizanţii sau curioşii veniţi să mai ia pulsul „noului val”. În total, am numărat vreo 12 simpatizanţi, dintre cei mai diverşi, din care cel puţin doi s-au făcut remarcaţi prin ardoarea cu care au intervenit peste discursuri şi vădita nerăbdareînceapă discuţiile libere. Cel mai vorbăreţ şi „interesat” de noua formaţiune a fost Marian Băsescu, ce locuieşte în prezent în Italia, şi este reprezentantul Organizaţiei  Diaspora care luptă pentru „a da jos comuniştii democraţi”. 

 Marian Băsescu, nume fără legături cu numele ex preşedintelui ţării, a acuzat presa, în general, nu acordă importanţa cuvenită faptului că „o franţuzoiacă se implică în viaţa socială a Romaniei”, iar romanii nu prea. Din păcate, argumentele domniei sale nu au fost suficiente şi domnul Băsescu nu a reuşit să treacă în următoarea etapă, prin faza de credibilitate.Diversitatea a fost asigurată!
Pană la alegerile parlamentare mai este foarte puţin timp şi USR este conştientă de asta. Uniunea îşi propune obiective pe termen mediu şi lung sperand, totuşi, să obţină un procent de 10-20%, la nivel naţional, la viitoarele alegeri, fără să dea un pronostic la nivelul judeţului Vrancea. Pană în prezent, USR are 3500 de membri, din care doar 35 de semnatari din judeţul Vrancea. (Alexandra TĂTARU)

 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

VIDEO2 :Alexandra TĂTARU

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
bill, acum 2790 zile, 6 ore, 59 minute, 46 secunde
Dupa cum se vede prefectul Hornea si trimis un om de baza la constituirea USR la Focsani ,
ene, acum 2790 zile, 20 ore, 6 minute, 20 secunde
Ciudata femeie. Nu imi place deloc nici cum arata si nici cu vorbeste. Nu va face prea multi purici in politica
kkk, acum 2790 zile, 20 ore, 20 minute, 18 secunde
@ion, _fost_ consilier
vali crintea, acum 2790 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
depinde la nivelul judetului Vrancea si localitatilor lui care vor fi reprezentantii din teritoriu ! Din ce partide se renasc pe aici prin USR!
alt alegator, acum 2791 zile, 12 ore, 32 minute, 48 secunde
Le urez mult succes, la momentul actual reprezinta o alternativa de vot.
ion, acum 2791 zile, 12 ore, 45 minute, 4 secunde
Care sunt valorile voastre ? Un consilier care a primit cartela de la Nicusor Dan pentru a-l trece si pe el prezent ?
un alegator, acum 2791 zile, 13 ore, 35 minute, 52 secunde
aceasi Marie cu alta palarie, a se vedea votul,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.