Home | International | MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Juncker: După Marea Britanie, nicio altă ţară nu va mai părăsi UE

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Juncker: După Marea Britanie, nicio altă ţară nu va mai părăsi UE

Publicat de 141 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Juncker: După Marea Britanie, nicio altă ţară nu va mai părăsi UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu este îngrijorat de posibilitatea ca, după Marea Britanie, şi alte ţări să părăsească Uniunea Europeană, deoarece Brexitul le va face să înţeleagă că ieşirea din UE nu este o opţiune bună.

Într-un interviu acordat ediţiei de sâmbătă a cotidianului Bild, Juncker a fost întrebat dacă şi alte state membre vor urma exemplul Marii Britanii de a părăsi Uniunea. "Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toţi să înţeleagă că nu merită să plece", a răspuns el. Juncker a adăugat: "Dimpotrivă, statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele şi îşi vor reînnoi jurămintele faţă de Uniunea Europeană". Juncker a mai spus că Marea Britanie va trebui să se obişnuiască să fie tratată ca o ţară care nu mai este membră. "Să fii membru pe jumătate şi să alegi doar ce-ţi convine nu este posibil. În Europa, mănânci ce ai pe masă sau nu te aşezi la masă", a adăugat el. Preşedintele Comisiei Europene a susţinut că în viitor vor adera la UE şi alte ţări, deşi nu în timpul mandatului său, care se încheie în 2019, deoarece niciuna dintre ţările candidate nu îndeplineşte încă toate condiţiile.

Atacatorul de la Orly: ”Sunt aici pentru muri prin Allah”

Francezul în vârstă de 39 de ani, ucis sâmbătă de forţele de securitate pe Aeroportul Orly-Sud (Val-de-Marne) după ce a atacat o patrulă militară, s-a declarat pregătit să ucidă şi a spus că se afla acolo ”pentru a muri prin Allah”, a declarat procurorul Republicii din Paris François Molins. Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe furturi cu violenţă, a atacat această patrulă strigând ”depuneţi armele, sunt aici pentru muri prin Allah. Oricum vor fi morţi”, a declarat procurorul. Trei persoane din anturajul său au fost plasate în arest preventiv, şi anume tatăl său, fratele său şi un văr, în vârstă de 35 de ani, care s-au prezentat toţi trei la poliţie. Vărul lui Ziyed Ben Belgacem s-a întâlnit cu acesta în noaptea dinaintea faptelor. Înainte de a ataca o femeie militar pe Aeroportul Orly-Sud, în sudul Parisului, cu scopul de a-i lua arma de asalt de tip Famas, el a ”aruncat jos un rucsac în care se afla un bidon cu hidrocarburi”, a precizat procurorul, adăugând că acesta avea asupra sa o brichetă şi un pachet de ţigări, dar şi suma de 750 de euro şi un Coran. ”Cele două minute (de confruntare) cu femeile militar demonstrează în mod destul de evident voinţa foarte puternică a agresorului (...). A existat o voinţă foarte puternică de a merge până la capătul acestui proces”, a spus Molins.

Un britanic riscă închisoarea după ce a ucis doi fluturi

Un colecţionar britanic a fost condamnat de un tribunal din Bristol pentru că a ucis două exemplare de Marele Albastru (Phengaris arion, clasa Maculinea), cea mai rară specie de fluturi din Marea Britanie, protejată şi foarte populară în epoca Victoriană. Philip Cullen, de 57 de ani, a fost declarat vinovat de judecători pentru a fi ''ucis, capturat şi posedat fluturi din specia Marele Albastru". "Acesta este un caz unic, nu a existat niciodată o urmărire penală pentru capturare şi ucidere (de fluturi) în trecut", a remarcat procurorul Kevin Withey. Infractorul riscă o pedeapsă cu închisoarea. Verdictul va fi anunţat la 7 aprilie. Cullen a fost văzut când încerca să prindă Maculinea arion în două situri protejate din Gloucestershire, apoi în Somerset ziua următoare. Poliţia i-a percheziţionat domiciliul din Bristol în februarie 2016 şi a găsit o mulţime de fluturi morţi, inclusiv două exemplare de Marele Albastru. Anchetatorii au dat de urma colecţionarului pe e-Bay, unde negocia fluturii. El a pretins că i-a cumpărat de la ferme din Europa. Recenzaţi din 1795, fluturii din specia Marele Albastru au dispărut din Marea Britanie în 1979, apoi au fost reintroduşi din Suedia în 1983 în aproximativ zece situri protejate. Conform ONG-ului Butterfly Conservation, există o piaţă neagră pentru această specie de fluturi, care sunt comercializaţi cu 230 până la 350 de euro bucata.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sf. Ap. şi Ev. Marcu; †) Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului

Calendar catolic: SF. MARCU, ev.

Maxima zilei: „Cel mai jalnic om este acela care-şi preschimbă visele în argint şi aur.” — Khalil Gibran
   

Curs BNR:

1 Euro – 4. 5340 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1702 lei

 

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail