Economic

Înmatriculările de maşini second-hand s-au redus cu 53% în ianuarie

Ziarul de Vrancea
13 feb 2017 838 vizualizări
Guvernul a decis anul trecut eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie, ceea ce i-a făcut pe mulţi cumpărători să amâne decizia de cumpărare sau înmatriculare a unui automobil

În prima lună a acestui an s-a înregistrat a scădere masivă a numărului de automobile uzate înmatriculate, cu 53,2% până la 7.708 unităţi, în timp ce înmatriculările de maşini noi au crescut cu aproape 22%, potrivit datelor publicate de Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), evoluţia fiind una aşteptată, în contextul în care mulţi cumpărători au amânat înmatriculările înainte de eliminarea, de la 1 februarie, a timbrului de mediu. Valoarea timbrului de mediu poate depăşi 1.000 de euro în cazul unui automobil uzat, ceea ce creşte considerabil preţul de vânzare. Guvernul a decis anul trecut eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie, ceea ce i-a făcut pe mulţi cumpărători să amâne decizia de cumpărare sau înmatriculare a unui automobil. Numărul total al maşinilor înmatriculate în ianuarie a ajuns la 14.767, cu 33,7% mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut. În schimb, datele arată un avans cu 21,7% al înmatriculărilor de maşini noi în prima lună a acestui an, până la 7.059, acestea ajungând la 49,2% din numărul total. Evoluţia din ianuarie continuă creşterea solidă din 2016, când înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 17%, la 94.924 de unităţi. Lider pe segmentul maşinilor noi rămâne, în ianuarie, Dacia, cu 2.159 de unităţi (plus 14,4% faţă de ianuarie 2015). Brandul românesc este urmat de Volkswagen, cu 824 unităţi (plus 57,6%), Skoda cu 645 unităţi (plus 43,3%) şi Renault cu 626 unităţi (plus 56,9%). În ceea ce priveşte automobilele uzate, Volkswagen conduce în continuare şi în prima lună a acestui an, cu 2.159 unităţi (-54,85% faţă de ianuarie 2017). În clasament urmează Opel cu 991 unităţi (-61,6%), BMW cu 810 maşini (-35%) şi Ford cu 749 unităţi (-60,9%). Trei automobile din patru înmatriculate anul trecut în România au fost second hand, piaţa automobilelor la mâna a doua crescând în 2016 cu 18,6%, până la 297.290 de unităţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.