Ultima oră

Peşte prins prin electrocutare pe raul Siret

Ziarul de Vrancea
16 apr 2013 3798 vizualizări
braconierii s-au ales cu dosar penal

Poliţiştii de la Mărăşeşti, alături de membrii Asociaţiei Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi au identificat ieri la pranz la Barajul Călimăneşti de pe raul Siret mai multe persoane care pescuiau în plină perioadă de prohibiţie. “Braconierii foloseau pentru prinderea peştelui aparate generatoare de curent pentru a captura peşte. Acţiunea de braconaj s-a desfăşurat în perioada de prohibiţie, cuprinsă între 8 aprilie şi 6 iunie 2013 inclusiv”, după cum ne-a declarat Mircea Grosu, purtătorul de cuvant al Asociaţiei Judeţene a Vanătorilor şi Pescarilor Sportivi din Vrancea. Braconierii piscicoli au fost preluaţi de Poliţia oraşului Mărăşeşti pentru a stabili împrejurările exacte în care au acţionat. ”Poliţiştii din Mărăşeşti, i-au depistat pe raul Siret pe Adrian N., de 32 ani, din municipiul Adjud, Adrian C., de 51 ani, şi Ionuţ M.  de 31 ani, ambii din Galaţi, în timp ce pescuiau şi foloseau o ambarcaţiune de fibră de sticlă şi dispozitive electrice. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de libertate, iar obiectele folosite la săvarşirea infracţiunii şi cantitatea de peşte au fost confiscate”, a declarat Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al IPJ Vrancea. Braconierii au motivat în faţa poliţiştilor că aveau nevoie de peşte pentru a-şi hrăni familiile. Prohibitia generală a pescuitului pentru anul 2013 a început pe 8 aprilie şi durează pană pe 6 iunie, la aproape toate speciile de vieţuitoare acvatice, întrucat acestea se înmulţesc în această perioadă. (M. VLĂDESCU, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.