Ultima oră

Scurgere de ţiţei în Gara Mărăşeşti

Sorin Tudose
19 feb 2012 1460 vizualizări
Incidentul ecologic a avut loc pe o distanţă de circa 50 de metri, însă stratul gros de zăpadă a protejat solul de poluare

La finele săptămînii trecute, comisarii Gărzii Judeţene de Mediu au constatat scurgeri petroliere de la un tren aparţinînd SC Unifertrans SA Voluntari, Ilfov, în urma unui control neplanificat la staţia CFR Mărăşeşti. La linia 5, pe o distanţă de circa 50 de metri, căzuse petrol doar între linii, acesta neinfiltrîndu-se în sol datorită stratului gros de zăpadă. Avînd în vedere temperaturile foarte scăzute, produsul petrolier s-a congelat pe suprafaţa stratului de zăpadă, ceea ce nu a permis scurgerea acestuia în pămînt. Scurgerea s-a produs din momentul angajării trenului pe linia de garare, fiind mai pronunţată pe o distanţă de 4 metri. La faţa locului s-a deplasat şi o echipă a Agenţiei pentru Protecţia Mediului, dar fiindcă petrolul nu s-a infiltrat în sol nu au mai fost prelevate mostre pentru analize. “Am impus ca măsuri curăţarea întregii zone afectate de produsele petroliere, cu eliminarea rezidurilor printr-un operator autorizat şi prezentarea documentelor de eliminare la sediul instituţiei noastre pentru reprezentanţii firmei de care aparţine vagonul respectiv, dar şi supravegherea operaţiunii de curăţare a locului afectat de către reprezentanţii staţiei CFR Mărăşeşti”, a declarat Aurel Cristian, şeful Gărzii de Mediu Vrancea. Accidentul ar fi putut fi de impact asupra mediului înconjurător dacă petrolul s-ar fi infiltrat în pămînt, dar cum totul era îngheţat, acesta a rămas la suprafaţă. Tocmai de aceea nici nu s-a aplicat vreo amendă. Deocamdată nu se ştie exact motivul scurgerilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
florin, acum 4449 zile, 4 ore, 27 minute, 38 secunde
Zau? Erau taman acolo? Foarte tare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.