Timp Liber

Regal folcloric la Balada. Concursul de interpretare a cântului tradiţional "Cântece de Viţă Veche" a fost câştigat de un tânăr din Ialomiţa

Mihaela Vlădescu
9 oct 2017 2316 vizualizări

Sâmbătă s-a desfăşurat la Focşani ediţia a VIII-a a Concursului de interpretare a cântului tradiţional "Cântece de Viţă Veche".

Concurenţii, din toate zonele ţării, au evoluat pe scena Sălii Balada încălzind atmosfera, după două zile friguroase. Judeţul Vrancea a avut două reprezentante în concurs: Tatiana Alexandru şi Mariana Hurhui. Trofeul festivalului, în valoare de 4.500 lei, după cum a decis juriul, a fost câştigat de Ionuţ Cocoş din  judeţul Ialomiţa. Premiul I, în valoare de 3.000 lei, i-a revenit Denisei Ioana Bărbat din judeţul Alba, Premiul II, în valoare de 2.000 lei, i-a revenit lui Florin Ştefan din judeţul Dâmboviţa, iar Premiul III, în valoare de 1.500 lei , a fost câştigat de vrânceanca Tatiana Alexandru. Ansamblul Profesionist Ţara Vrancei a oferit un Premiu Special, în valoare de 1.000 lei,  Teodorei Irava din judeţul Bacău. Au primit diplome de participare: Sofia Baicu, jud. Dâmboviţa, Beatrice Gabriela Popovici, jud. Dâmboviţa, Stelian Păun, jud. Giurgiu, Alina Parnescu, jud. Gorj, Mădălina Nicoleta Ciucu, jud. Ilfov, Simona Gabriela Matachi, jud. Suceava, Mariana Hurhui, jud. Vrancea. La Concursul Naţional de Interpretare a Cântului Tradiţional Cântece de Viţă Veche juriul a fost format din prof. dr. Elise Stan, etnomuzicolog, realizator şi producător de televiziune – preşedinte, Valentin Marin, manager Radio România Antena Satelor,  Ileanu Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune, Violeta Ianculescu, realizator de evenimente folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune, prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.

Potrivit regulamentului, juriul concursului a apreciat autenticitatea şi valoarea cântecelor prezentate în concurs, virtuozitatea, valoarea interpretării acestora, ţinuta artistică respectiv frumuseţea şi trăsăturile caracteristice ale portului popular din zona etnofolclorică reprezentată. (M. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.