Timp Liber

Au început rezervările pentru Revelion! Ce preţuri oferă agenţiile

Mihaela Beșleagă
20 oct 2011 1653 vizualizări
Preţurile pentru destinaţiile interne variază între 775 lei la Mangalia şi 2.600 lei/persoană în Poiana Braşov u pentru o vacanţă la schi în Austria puteţi plăti 254 euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare u printre cele mai ieftine destinaţii se numără Grecia, Bulgaria şi Turcia, cu preţuri în jur de 200 euro u puteţi opta şi pentru un Revelion “exotic” în Tailanda, Hong Kong, Dubai sau Egipt, pentru 1.000 euro

Mai sînt două luni pînă la cel mai aşteptat moment al anului, Revelionul şi mulţi dintre vrînceni se gîndesc deja unde să petreacă trecerea dintre ani. Agenţiile de turism au pregătit deja oferte diversificate cu vacanţe atît în ţară cît şi în străinătate, cu preţuri pentru toate buzunarele. Cele mai multe oferte cuprind pe lîngă cazare şi masă şi cina festivă de Revelion, Carnavalul de Sfîntul Vasile, dar şi alte surprize. “Avem contractate peste 30 de staţiuni din ţară şi peste 20 în străinătate pentru Revelion. Ne-am străduit să facem preţuri mai mici decît anul trecut, din cauza crizei. Special am conceput trei oferte de Revelion în Braşov, la un preţ redus cu 50% faţă de Poiana Braşov, mai ales pentru tineri. Preţul este de 475 lei/persoană pentru două nopţi de cazare”, ne-a declarat Ion Roman, patronul agenţiei de turism Vranceatour din Focşani. Principalele destinaţii din Romania, pentru cei care preferă o vacanţă tradiţională, sînt centrul şi nordul Moldovei în zona cunoscutelor mănăstiri din Bucovina, Valea Prahovei, Valea Oltului, Sovata, Felix şi Tuşnad. Preţurile pentru destinaţiile interne variază între 775 lei pentru trei nopţi de cazare pe malul mării, în Mangalia, şi 2.600 lei/persoană la hotelul Alpin de patru stele din Poiana Braşov, care se menţine şi în acest an cea mai “excentrică” staţiune montană din ţară la capitolul preţuri.

Pensiunile din Vrancea se pregătesc cu oferte

În Vrancea, turiştii pot alege una din pensiunile din Lepşa, la preţuri destul de piperate. Pentru trei nopţi de cazare la o pensiune de două stele trebuie să scoateţi din buzunar 875 lei/persoană, iar la trei stele 975 lei/persoană, cu pensiune completă şi cină festivă de Revelion.  “În Vrancea s-au stabilit mai greu preţurile decît în ţară. Deseori sîntem întrebaţi de potenţialii clienţi din Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Brăila de ofertele tradiţionale vrîncene. La Pensiunea Antistres din Munţii Vrancei am redus cu 50 lei preţul faţă de anul trecut. Oferim 15 locuri, plus unul gratuit, la 250 lei de persoană pentru trei nopţi, începînd din 30 decembrie. Pensiunea este la dispoziţia turiştilor, fără masă”, ne-a mai spus Ion Roman de la Vranceatour. Rezervările se fac pînă pe 15 noiembrie, cu un avans de înscriere de 50%, urmînd ca suma completă să fie plătită pînă la 10 decembrie. În ţară, puteţi opta pentru o pensiune din Bucovina, unde pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină inclusă veţi plăti 500 lei. Şi Valea Prahovei rămîne o opţiune pentru cei cu dare de mînă, un sejur de patru nopţi la un hotel de patru stele costînd 2.000 lei.


Revelion la schi în Austria sau la piramide în Egipt


Cît despre ofertele externe, acestea sînt deseori mai tentante decît cele din ţară. De pildă, în Turcia, la  Kusadasi, cu transport inclus cu autocarul, pentru 7 zile, veţi plăti 275 euro/persoană. Şi în Israel, cinci zile, începînd din 28 decembrie, vă vor costa 650 euro/persoană la un hotel de trei stele. “Au scăzut preţurile şi cu 10-15% pentru Revelionul extern. Noi oferim Revelion de 4 zile în Grecia, la hotel de trei stele, cu transport cu autocarul inclus, la 175 de euro/persoană, din 29 decembrie”, a mai spus Roman. Oferte variate au şi alte agenţii din Focşani. “Cel mai bine am  vîndut pînă acum pachetele de Revelion în Austria, unde avem oferte excelente ca raport preţ-calitate, dar şi în Bulgaria sau, surprinzător, în destinaţii exotice, precum Republica Dominicană”, ne-a declarat Dragoş Horhocea, administratorul agenţiei Agetur Focşani. Printre cele mai căutate destinaţii din acest an, datorită calităţii serviciilor dar şi facilităţilor de pe pîrtiile de schi, Austria, se vinde şi cu 254 euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare la o pensiune de trei margarete, cu mic dejun şi cină incluse. La Viena veţi plăti pentru un pachet de cinci zile, cu transportul cu avionul, 379 euro, iar la Salzburg 299 euro pentru şapte zile şi transportul inclus cu autocarul. Printre cele mai ieftine destinaţii de revelion se numără şi în acest an Grecia, cu 139 euro/persoană pentru un pachet de patru nopţi de cazare, cu transportul cu autocarul inclus, sau 119 euro pentru trei nopţi, cu micul dejun inclus. Şi staţiunea Bansko din Bulgaria rămîne în topul preferinţelor, cu 200 euro/persoană pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi cină. În Turcia, pentru cinci nopţi de cazare în Antalia, la un hotel de cinci stele, veţi plăti 459 de euro, cu transportul cu avionul inclus. “O opţiune sînt şi destinaţiile exotice, mai calde, cum ar fi Tailanda – 950 euro pentru nouă zile, Hong Kong şi Macao – 1.085 euro pentru opt zile, Dubai – 944 euro pentru şapte nopţi şi Egipt – 777 euro la un hotel de patru stele, all inclusive”, ne-a spus Dragoş Horhocea de la Agetur. (Mihaela BEŞLEAGĂ)
CASETA
Cît ne costă Revelionul?
-    Sinaia – 700 lei/persoană, 2 nopţi cazare la hotel de două stele, cu mic dejun inclus
-    Durău – 925 lei/persoană, 3 nopţi cazare la hotel de două stele, pensiune completă
-    Vatra Dornei – 890 lei/persoană, 3 nopţi cazare la hotel de două stele, pensiune completă
-    Maramureş - 875 lei/persoană, 4 nopţi cazare la hotel de trei stele
-    Predeal – 1.350 lei/persoană, 3 nopţi cazare la hotel trei stele, mic dejun inclus
-    Poiana Braşov – 1.670 lei/persoană, 5 nopţi cazare la hotel trei stele, demipensiune
-    Grecia – 175 euro/persoană, 3 nopţi cazare la hotel de trei stele
-    Praga – 300 euro/persoană, 6 zile, hotel trei stele
-    Paris – 400 euro/persoană, 8 zile, hotel două stele
-    Londra – 500 euro/persoană, 10 zile, hotel două stele
-    Dubai – 999 euro/persoană, 8 zile


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.