Timp Liber

Litoralul e mai "aerisit" la inceput de toamna- S-a ieftinit vacanta pe litoral, in septembrie

Mihaela Beșleagă
1 sep 2011 2039 vizualizări
u in perioada 1 septembrie - 15 octombrie programul "Litoralul pentru toti" este accesibil tuturor celor care vor o vacanta linistita la mare, la preturi "intrate la apa". Preturile unui sejur variaza intre 179 lei si 549 lei


Daca nu ati reusit sa ajungeti la mare in acest an, din lipsa de timp sau de bani, nu este inca timpul pierdut in acest an. Pentru a veni in intimpinarea turistilor de „toamna”, agentiile de turism vin cu oferte atragatoare pentru extrasezon, datorita programului „Litoralul pentru toti”, care se desfasoara in perioada 1 septembrie-15 octombrie. Si pentru ca vremea se anunta frumoasa si pentru acest week-end, iar meteorologii sint optimisti ca va fi cald toata luna septembrie, merita sa dati o fuga pe litoral, pentru o baie de soare si in valurile marii, cu briza inclusa. Preturile sint mult mai atractive decit in sezonul de virf, iar litoralul este mai linistit, intrucit afluxul de turisti a trecut.

Preturile din program pornesc, pentru sase nopti de cazare, de la 179 lei/persoana la un hotel de o stea, fara mic dejun si ajung la 549 lei pentru cazare cu mic dejun inclus la un hotel de cinci stele de pe litoralul romanesc. Daca vreti o oferta intermediara, pentru cazarea la un hotel de doua stele veti plati intre 209 lei – 279 lei/ persoana, la un hotel de tei stele intre 249 lei – 379 lei, iar la patru stele cu mic dejun 439 lei. Cei de la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism anunta ca pina in prezent  s-au inscris 60 de hoteluri, echivalentul a 5.000 de locuri de cazare pe intreg litoralul romanesc. Agentiile vrincene de turism vind deja bilete cu preturi mici pe litoralul din tara. Un prim exemplu, la un hotel de doua stele, sase nopti de cazare costa 172 lei/persoana. Mai sus in ierarhia hotelurilor, la unul de trei stele, cazarea costa 227 lei/persoana. Cel mai scump se ajunge la 549 lei, la un hotel de cinci stele, unde este inclus si micul dejun. „Cele mai solicitate destinatii pe nisipul romanesc sint Neptun, Jupiter, Eforie Nord si Sud, acolo unde este liniste, pentru ca cei mai multi turisti care cumpara in aceasta perioada bilete pe litoral sint persoanele de virsta a doua. Am avut multi clienti in aceasta perioada”, ne-a spus Adela Ursu, reprezentantul unei agentii de turism din Focsani.

Numeroasele solicitari pentru litoralul romanesc sint confirmate si in alte agentii de turism. „Suprinzator, litoralul romanesc s-a vindut cel mai bine in acest an, apoi urmeaza litoralul bulgaresc, cel turcesc si grecesc”, ne-a spus Alina Ilas, reprezentantul altei agenti de turism din Focsani.


Variante de litoral tentante: Grecia sau Turcia


Preturi mici in aceasta perioada sint si in Grecia, Bulgaria sau Turcia. In Grecia, un sejur de 7 nopti cu demipensiune, mic dejun si cina, la un hotel de trei stele, unde transportul cu avionul, taxa de aeroport, precum si transferul pina la hotel sint incluse, costa 380 de euro de persoana. Pentru pretentii mai mari, un hotel de cinci stele din Turcia este accesibil la 475 de euro de persoana pentru sapte nopti de cazare, in acesti banii fiind inclus ultra all inclusive (acces la toate facilitatile hotelului),  transportul cu avionul, taxa de aeroport precum si transferul la hotel. Tot in Turcia sint hoteluri de trei stele unde cu 307 euro de persoana ai parte de sapte nopti de cazare si all inclusive. In acesti bani sint incluse serviciile de transport cu avionul, taxa de aeroport si transferul la hotel. Un alt lucru important pentru multi turisti, pe durata sejurului este asigurata asistenta turistica in limba romana. Si daca aceste variante nu sint suficiente, exista intodeauna si destinatiile exotice precum Palma de Mallorca, unde placerile sint la fel de multe ca si numarul banilor cheltuiti. Aici, un sejur de sapte zile, la un hotel de trei stele costa aproape 500 de euro de persoana, pretul incluzind toate taxele. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.