Timp Liber

O vacanta de Paste asa cum visati, in tara sau peste hotare Praga este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa

Mihaela Beșleagă
18 mar 2011 866 vizualizări
Sarbatorile traditionale in Bucovina sau Maramures va scot din buzunar citeva sute de lei u si capitalele europene va intimpina de Paste cu oferte tentante, in Bulgaria preturile fiind si de 25 euro/persoana/noapte la Nisipurile de Aur

Mai este aproape o luna pina la Paste, cea mai importanta sarbatoare crestina, care este celebrata in acest an pe 24 aprilie. Cum vremea se anunta frumoasa, si vrincenii isi fac planuri de petrecere a zilelor libere de Paste, apropiate de o alta zi cu renume de vacanta: 1 Mai. Agentiile de turism abunda de oferte pentru sejururi atit in tara, la munte si la mare, cit si peste hotare, unde destinatiile cele mai populare ramin Grecia, Bulgaria, Turcia, dar si capitalele europene, precum Viena, Praga sau Vatican. Preturile sint si ele variate, pe toate buzunarele, in functie de locatie, durata vacantei si cit de timpuriu va rezervati biletele. Daca doriti sa ciocniti ouale rosii in tara, in stil traditional, oferta este bogata. La Durau, la o pensiune de trei stele, pentru trei nopti de cazare primiti o noapte bonus si masa traditionala de Paste, pentru 310 lei de persoana, intr-o camera dubla. Pentru o vacanta in Maramures trebuie sa scoateti mai mult din buzunar, circa 800 lei/persoana pentru trei nopti de cazare cu pensiune completa, in pret incluzindu-se si o excursie cu ghid pe un traseu istoric din zona, care va cuprinde si vestitul Cimitir Vesel de la Sapinta, dar si masa traditionala de Paste. La Poiana Brasov preturile sint cuprinse intre 200-340 euro, pentru cinci nopti de cazare, cu demipensiune. In Bucovina, la Voronet, turistii vor plati 250 euro pentru trei nopti de cazare, cu demipensiune, bufet traditional la revenirea de al slujba de Inviere si un dejun special in prima zi de Paste. Si la mare sint oferte tentante. Un pachet de trei nopti la un hotel de cinci stele din Mamaia costa in perioada Pastelui circa 1.000 de lei de persoana, in regim all inclusive. Un sejur similar ca perioada, dar la un hotel de patru stele din aceeasi statiune costa 470 lei/persoană cu demipensiune.


Prindeti Iepurasul in strainatate!


Si ofertele externe sint foarte tentante, mai ales ca preturile sint similare cu cele din tara, iar conditiile oferite ireprosabile. Astfel, un sejur de Paste prin capitalele europene poate ramine o amintire de neuitat. De pilda, la Praga, capitala Cehiei, pentru trei nopti de cazare cu mic dejun inclus, in perioada 23-26 aprilie trebuie sa scoateti din buzunar 300-350 de euro, tariful incluzind si biletul de avion Bucuresti "" Praga "" Bucuresti, transferul de la aeroport la hotel si un tur de oras cu ghid. In Grecia, pentru trei nopti de cazare cu mic dejun, costul este de 119 euro/persoana. In Bulgaria preturile pot fi si de 25 euro/persoana/noapte la Nisipurile de Aur. La Viena, capitala Austriei, in perioada 21-26 aprilie, pentru cinci nopti de cazare cu mic dejun si transport cu autocarul, un turist trebuie sa achite 265 euro. Si in Vatican, capitala catolicismului, sint oferte de Paste. In perioada 20- 27 aprilie, sapte nopti de cazare cu mic dejun inclus, cu un bonus de trei cine in capitala Italiei, Roma, costa 375 euro/persoana. în Turcia, patru zile la un hotel de trei stele, fara transport, dar cu mic dejun inclus, costa incepind de la 75 de euro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.