Timp Liber

Florin Piersic si-a amintit cu lacrimi in ochi de Leopoldina Balanuta

Mihaela Beșleagă
3 dec 2010 2817 vizualizări
Florin Piersic si Medeea Marinescu au jucat miercuri seara in premiera la Focsani, in comedia romantica Straini in noapte u maestrul Piersic a rememorat cu emotie prima sa intilnire cu Focsaniul, in urma cu 22 de ani

Regal teatral miercuri seara pe scena Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani. Publicul focsanean, care a umplut la refuz sala teatrului, a avut privilegiul de a-l urmari timp de mai bine de doua ore pe indragitul actor Florin Piersic, alaturi de tinara actrita Medeea Marinescu, in comedia romantica "Straini in noapte" de Eric Assous, in regia maestrului Radu Beligan. Seara a debutat cu o surpriza, un moment pe care niciodata un actor nu ar trebui sa il faca inaintea inceperii unei piese, dupa cum a marturisit Florin Piersic, si anume aparitia sa in fata publicului, cu o rugaminte: inchiderea telefoanelor mobile. Piersic, ajuns la venerabila virsta de 75 de ani, a fost aplaudat la scena deschisa de publicul din Focsani, cind a profitat de moment pentru a povesti citeva lucruri despre prima sa intilnire cu Focsaniul si cu actrita Leopoldina Balanuta, vizibil emotionat. "Sint 22 de ani de cind Leopoldina Balanuta, draga mea prietena si colega, am fost colegi de generatie, m-a adus la Focsani, atunci fiind prima data cind am vazut orasul, fiind invitatul ei. Atunci am jucat o piesa, «Copacii nu mor niciodata». Speram sa mai jucam in aceasta sala a Teatrului, care este o bomboniera", a relatat publicului focsanean genialul Florin Piersic. Piesa "Straini in noapte" ("Montagne Russe", numele original al piesei, n. r.) s-a jucat in premiera la Focsani in aceasta distributie, cu Medeea Marinescu, care a avut emotii pe tot parcursul spectacolului. Piesa este povestea unui barbat in virsta de 60 de ani, Pierre, casatorit, care incearca sa regaseasca farmecul tineretii prin mici escapade cu femei mai tinere. Destinul face ca intr-o seara sa aduca in apartamentul sau o tinara, Juliette, care se transforma si joaca fie rolul femeii cu principii, fie a prostituatei, fie a unei reporterite de la o revista de femei care studiaza comportamentul barbatului trecut de prima tinerete, pentru ca in final, dupa mai multe replici savuroase si rasturnari de situatie, tinara femeie sa se dovedeasca a fi fiica sa, dintr-o iubire pierduta a tineretii. Finalul a fost emotionat pina la lacrimi, publicul aplaudind minute in sir reprezentatia celor doi. La final, Florin Piersic a complimentat publicul focsanean, spunind ca in prima ocazie cu care va fi invitat intr-o emisiune TV va spune ca la Focsani nu a sunat niciun telefon mobil in sala in timpul spectacolului. In sala arhiplina s-au regasit multe personalitati locale, directori de institutii si oameni de afaceri, si desi pretul biletului a fost destul de piperat, 70 lei, revederea marelui actor a meritat toti banii. In urma cu doi ani, piesa "Straini in noapte" s-a mai jucat la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani, cind in distributie a fost Emilia Popescu. Spectacolul a avut numeroase reprezentatii cu casa inchisa in toata tara, unii spectatori fiind nevoiti, nu de putine ori, sa stea in picioare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.