Timp Liber

Ateneul va invita la Stagiunea de concerte 2010-2011

Mihaela Beșleagă
1 oct 2010 782 vizualizări
Primul concert va avea loc duminica si va fi sustinut de Orchestra de Camera Unirea u pretul biletelor variaza intre 5 si 50 lei

Focsanenii iubitori ai muzicii clasice sint invitati la deschiderea Stagiunii de concerte 2010-2011 a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia". Evenimentul va avea loc duminica, 3 octombrie, la ora 18.30, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", care va fi gazda tuturor spectacolelor. Concertul de deschidere apartine, cum era si firesc, Orchestrei de Camera "Unirea" Focsani, formatie instrumentala profesionista infiintata in 2009 prin proiectul cultural Rinascimento Musici, proiect finantat de Ministerul Culturii prin Fondul Cultural National. Pina in prezent, Orchestra de Camera "Unirea" a sustinut 11 concerte, din care cite unul la Iasi si Galati si noua in Focsani. Din pacate, din cauza lipsei de finantare si a disponibilizarilor efectuate si la Ateneu, Orchestra a fost desfiintata, membrii sai continuind sa interpreteze mai mult din placere. Acest prim concert din stagiune se inscrie si in marele eveniment muzical Ziua Internationala a Muzicii, care se serbeaza de catre UNESCO in fiecare an incepind cu 1975. "Propunerea pentru promovarea muzicii ca arta in societate, in vederea sustinerii pacii si prieteniei intre popoare, realizarea de schimburi culturale si recunoasterea valorilor estetice, a fost facuta de renumitul violonist, dirijor si muzicolog american Yehudi Menuhin, fost presedinte al Consiliului muzical international al UNESCO si fost elev al maestrului George Enescu", spune directorul Ateneului, Valentin Gheorghita. Programul concertului cuprinde lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Christoph Willibald Gluck, Felix Mendessohn Bartholdy si Georg Friedrich Händel. Pretul unui bilet este de 15 lei iar pentru elevi este de 5 lei. însa, pentru cei care doresc sa sustina acest proiect muzical o pot face prin achizitionarea unui bilet de favoare in valoare de 50 lei. Biletele se gasesc la Agentia Teatrului intre orele 10.00-16.00 si duminica inainte de concert. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.