Timp Liber

Liber la schi in ianuarie si februarie!

Ciprian Fânaru
29 ian 2010 858 vizualizări
u cele mai cautate locatii externe sint Austria si Bulgaria, cu tarife in jurul a 200 de euro pentru un sejur de o saptamina u pe plan intern, pensiunile din locatii precum Bran si Durau pun pe tapet oferte imbatabile de 70 de lei/noapte u de Valea Prahovei va puteti atinge daca dispuneti de un buget de cazare de minimum 100 de lei pe noapte

Amatorii sporturilor de iarna sint asteptati in statiunile din tara si strainatate pentru distractia de sezon, mai ales ca avem parte de zapada proaspata in aceste zile. Preturile au mai scazut in aceasta perioada, care a devenit propice si datorita precipitatiilor sub forma de nea care au mai impulsionat hotelierii si operatorii de turism. Agentia Paralela 45 are o oferta pentru turism individual de schi in Austria, valabila pina pe 27 februarie, pentru o destinatie foarte cautata. "Zell am See apartine Paradisului Regiunilor Sportive din Europa cu posibilitati multe pentru ski, dar si pentru practicarea altor sporturi, cum ar fi snowboard, sanius, curling, patinaj, hochei, echitatie, inot, plimbare cu sania. Este o statiune de schi pentru tot timpul anului datorita ghetarului din Kaprun", arata site-ul agentiei. Reteaua de pirtii bine amenajate, cea mai lunga de 7 km, dar si 60 de instalatii pe cablu sint cifre graitoare. Tariful, care include costul zborului de doua ore Bucuresti "" Salzburg, incepe de la 240 de euro/persoana, cu taxe incluse si se refera la pachet de sapte nopti cu mic dejun. O alta destinatie care face cu ochiul pasionatilor sporturilor de iarna este una dintre patriile acestora, Slovenia. In a doua jumatate a lunii februarie, un loc in camera dubla la hotel de trei stele costa 42 de euro pe noapte. "In functie de banutii pe care se bazeaza fiecare, ofertele exista. Special pentru schi cele mai solicitate ar fi statiunea Bansko din Bulgaria si locatiile din Austria, unde preturile pornesc de la 200 de euro pentru sapte nopti de cazare. La noi in tara preturile au scazut. Foarte accesibil ar fi, spre exemplu, Duraul, tariful fiind de 70 de lei de persoana pentru o noapte de cazare si demipensiune. Pe Valea Prahovei acesta pleaca de la minimum 100 de lei pe noapte, iar un alt punct accesibil mai este si Branul, cu 70 de lei. O atractie este noua pirtie de la Gura Humorului, inaugurata anul trecut in luna decembrie, unde avem mai multe oferte speciale. Cazare foarte buna se poate gasi acum si la Tusnad. In ultimul an, tendinta operatorilor este de a include si micul dejun in pachet. Oferte avem pentru toate buzunarele", ne-a spus Tudorita Enache, managerul agentiei Tur Sorena din Focsani.


Distractie la indemina in statiunile din Moldova


Moldova redevine atractiva in ceea ce priveste turismul "de schi". Vatra Dornei vine tare din urma si face concurenta magnetului traditional, Valea Prahovei. Preturile si chiar distanta sint atuurile regiunii. Pirtiile de schi Dealu Negru si Parc le stau la dispoztie turistilor in sezonul rece. Prima beneficiaza de instalatia de transport cu telescaun iar cea de-a doua este dotata cu un baby-schi pentru copii si un teleschi, durata de urcare fiind de aproximativ 20 de minute. Cazarea la un hotel de doua stele costa in perioada 20 "" 26 ianuarie 460 de lei. Pretul este valabil pentru fiecare persoana, pentru sase nopti si include mic dejun tip bufet, dar nu si tratament. Daca doriti si pensiune completa, pretul poate sari catre 850 de lei. In zona a aparut insa si o alta optiune. Administratorii bazei sportive pentru sporturi de iarna de pe culmea Cozla, din Piatra Neamt au deschis de saptamina trecuta pirtia de schi, dar si celelalte instalatii de agrement. Odata cu noile caderile de zapada, au fost puse in functiune si telescaunul si pirtia de tubbing destinata copiilor. Transportul pina pe dealul Cozla se poate face cu telegondola, pretul unui bilet dus-intors fiind de 15 lei. Calatoria cu telescaunul e 10 lei, iar accesul pe pirtia de tubbing doar 3 lei. In ceea ce priveste pirtiile, clasamentul este condus de Lupului "" Poiana Brasov, Sub Teleschi "" Caras Severin si cea olimpica de la Borsa "" Maramures. Pretabile atit pentru incepatori cit si pentru avansati sint cele de la Cavnic, iar Valea Prahovei vine cu oferta bogata de noua pirtii. Un curs temeinic e in jur de 120 de euro, dar pentru cei cu putin timp la dispozitie exista si varianta lectiilor cu ora. In perioadele fara ninsori, Cavnic si Vatra Dornei au avantajul tunurilor de zapada. Trei pirtii, ultima deschisa recent, se gasesc si in statiunea gorjeana Ranca.


Schi in Vrancea?


Nu este exclus ca pirtia de schi de la Lepsa, dotata cu telecabina, sa devina realitate, chiar daca momentan se afla la nivelul de proiect. Pina atunci, vrincenii trebuie sa se orienteze spre alte zone. In judetul nostru, o varianta interesanta este propusa si de agentia VranceaTour, cea care propune petrecerea unui week-end la pensiunea Antistress Prahuda, comuna Paltin. Aici turistii pot gasi relaxare, sanius, schi pe muntele Tojanu. Cazarea poate fi facuta in grup, in camere cu doua locuri, pretul variind intre 150 "" 180 lei/camera/doua nopti. Doritorii de aventura pe schi-uri mai trebuie doar sa se puna la punct cu echiparea adecvata si sa se incarce cu energie pentru un sejur distractiv. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.