Timp Liber

O noua fata a statiunilor turistice

Alina Melnic
15 aug 2008 943 vizualizări
Statiunile turistice vor avea parte de o noua atestare din partea Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Hotarirea Executivului de miercuri, 13 august, stabileste normele si criteriile de atestare a statiunilor turistice, in scopul protejarii, conservarii si valorificarii resurselor turistice. Pentru aceasta atestare, statiunile vor trebui sa respecte unele criterii obligatorii. "Cele de pe litoral in comparatie cu cele montane care trebuie sa dispuna doar de servicii de salvare montana- salvamont, trebuie sa detina plaje amenajate, posturi de salvare subacvatica - salvamar cit si posturi de prim ajutor. Dar, in scopul unei mai bune informari a turistilor, localitatile atestate ca statiuni turistice vor fi semnalizate pe drumurile nationale si judetene cu panouri indicatoare, la intrarea in statiunea turistica", se specifica intr-un comunicat de presa al Guvernului. In acest sens, autoritatile locale trebuie sa transmita in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotariri catre MIMMCTPL o cerere-tip si documentatia pentru atestarea statiunii, care sa cuprinda monografia turistica, documentatia privind amenajarea teritoriului si urbanismul, avizate si aprobate, dar si fisa statiunii turistice. (Alina MELNIC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.