Timp Liber

Voluntariatul, la moda printre tinerii activi

Mihaela Beșleagă
11 apr 2008 706 vizualizări
Tinerii vrinceni pot aplica pentru una din cele peste 1.000 de tabere de voluntariat din toata lumea, militind pentru antirasism si toleranta etnica, protectia mediului, activitati culturale u perioada 14-20 aprilie este declarata Saptamina Nationala a Voluntariatului

Tinerii au posibilitatea de a-si gestiona timpul dedicindu-se unui scop umanitar. Daca nu v-ati gindit pina acum, ati putea lua in considerare taberele de voluntariat, organizate in Romania, dar si peste tot in lume. De pilda, in acest an sint disponibile 1.035 de tabere de voluntariat in aproape toate colturile lumii, organizate numai de Service Civil International (SCI), la care pot lua parte peste 11.000 de voluntari. Taberele de voluntariat sint grupate pe diferite domenii, printre care se numara: activitati in sprijinul pacii, dezarmarii si solidaritatii cu lumea a treia, antirasism si toleranta etnica, sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, protectia mediului, activitati artistice si culturale. Daca va suride o astfel de experienta unica, puteti accesa motorul de cautare camps.sciint.org, unde va puteti inscrie pentru tabara dorita. Pentru alte detalii puteti contacta biroul SCI-RO la telefoanele: 021/230.30.10, 0742/309.201 sau accesati www.sci.ro.


Se cauta tineri "Vocea unei Generatii" este un program educational interactiv care se desfasoara intre 7 aprilie "" 13 mai, sub forma unei caravane. Scopul proiectului este educarea si informarea tinerilor in domenii precum participarea in luarea deciziilor, importanta angajamentului civic, responsabilitatea leadership-ului politic si beneficiile dezvoltarii comunitare generate de tineri. Caravana va ajunge in cinci orase importante din tara: Constanta - 7 aprilie, Cluj Napoca - 9 aprilie, Timisoara - 11 aprilie, Iasi - 15 aprilie si Bucuresti - 13 mai. Proiectul se desfasoara sub forma unei conferinte si a unui training. Va exista si o sesiune speciala, in care tinerii sint indrumati privind intocmirea unei aplicatii de succes pentru competitia "Delegat de Tineret la Natiunile Unite". Programul se adreseaza tinerilor cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, care se pot inscrie on-line la conferinta si la training, prin completarea unui formular online pe site-ul www.voceauneigeneratii.ro. Acestea sint doar doua dintre numeroasele proiecte care vizeaza participarea civica, voluntariatul in rindul tinerilor fiind incurajat de mai multe ONG-uri, asociatii si fundatii de la noi. Dorinta de implicare, de a schimba in bine situatia celor de linga noi, dar si dezvoltare personala, iata doar citeva dintre imboldurile de a urma un voluntariat. (Mihaela BESLEAGA)


Saptamina Nationala a Voluntariatului


In acest an, Saptamina Nationala a Voluntariatului este sarbatorita in perioada 14-20 aprilie si aduce un plus de dinamism Campaniei Nationale pentru Promovarea Voluntariatului, sub a carei egida se desfasoara. In tot acest interval se vor desfasura activitati de voluntariat public, concursuri, expozitii, sesiuni de instruire si informare cu, pentru si despre voluntari. "Daca esti o persoana care crede ca prin fapte mici se poate schimba ceva, daca faci parte dintr-o organizatie, institutie, companie sau pur si simplu dintr-un grup cu initiativa, te invitam sa te alaturi miilor de voluntari de toate virstele", spun organizatorii evenimentului, pe site-ul oficial www.voluntariat.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.