Sport

Gimnasta vrânceancă Ana Maria Bărbosu în echipa României care se va confrunta la Palma de Mallorca cu selecționatele Spaniei și Suediei

Ziarul de Vrancea
12 mar 2023 1176 vizualizări

Informația este făcută publică într-o postare activată joi 09 martie 2023 pe contul de facebook Federația Română de Gimnastică

Federația Română de Gimnastică a organizat la Deva primul concurs de verificare și selecție în vederea participării la Campionatele Mondiale de junioare (Antalya, 28.03-02.04) și la Campionatele Europene de senioare (Antalya, 11-16 aprilie).

​FRG a invitat pentru evaluare o brigadă de arbitraj neutră formată din Donatella Sacchi (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul FIG), Anca Mihăilescu Grigoraș (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul European Gymnastics), Johanna Gratt (membru al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul FIG) și Liliana Cosma (arbitru internațional, ctg. III).

La senioare, verificarea a fost deschisă atât componentelor lotului național, cât și sportivelor de club cu vârsta eligibilă de participare.

Lot Național Deva: Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Silviana Sfiringu, (Mara Ceplinschi si Ella Oprea se află încă în perioada de recuperare). Antrenori: Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean, Ramona Micu, Cătălin Meran

Lot Național București: Sabrina Maneca Voinea (a efectuat doar antrenamente, fără să participe la consursul de verificare și selecție). Antrenori: Camelia Voinea și Cristian Moldovan

CS Dinamo Bucuresti: Antonia Duță. Antrenor: Cristian Moldovan.

În urma întrecerii de la Deva s-a stabilit componența delegatiei care va participa, la Palma de Mallorca, în perioada 14-19.03.2023 la concursul triunghiular pe echipe (Spania, Suedia, România). La competiția care reprezintă încă o etapă de verificare și de simulare a campionatelor europene vor participa: Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Antonia Duță. Antrenori: Camelia Voinea, Cristian Moldovan, Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean și Ramona Micu. Arbitră: Liliana Cosma.

În condițiile în care obiectivul FRG în acest an este calificarea echipei României la Jocurile Olimpice de la Paris, în perioada următoare se va pune accent pe valorificarea la maximum a potențialului componentelor echipei. Vor avea loc mai multe verificări interne și internaționale simulând competițiile de obiectiv. Primul pas îl reprezintă Campionatele Europene din Antalya. În Turcia, echipa României trebuie să obțină calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

La junioare au fost convocate sportivele nominalizate în CNOPJ și în sistemul BOPJ, astfel:

CNOPJ Constanța: Miruna Valentina Botez, Alexandra Florea, Alexia Gabriela Vănoagă,

Bianca Gabriela Vișovan. Antrenori: Carmen Traicu și Ciprian Crețu.

CNOPJ Deva: Marcela Cercea, Bianca Dinu, Crina Elena Tudor. Antrenori: Adela Popa si Florin Cotuțiu.

BOPJ Steaua: Ana Maria Burlacu, Ayana Maria Luca, Anamaria Mihăescu. Antrenori: Angela Cacoveanu și Sebastian Nemes.

BOPJ Constanța: Melisa Orazacai. Antrenoare: Camelia Voinea.

În urma rezultatelor obținute, delegatia care va participa la DTB Pokal Junior Team Challenge (15 – 19.03.2023, Stuttgart), este: Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Dinu, Crina Elena Tudor, Alexandra Florea, Anamaria Mihăescu .Antrenori: Adela Popa, Ciprian Crețu si Sebastian Nemeș. Arbitre: Ileana Hrișcă și Daniela Trandafir. Competitiția de la Stuttgart face parte din programul de pregătire și selecție pentru participarea la Campionatele Mondiale de juniori din Antalya.

Text informații : Federația Română de Gimnastică


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.