Sport

Foto | Șahiștii vrânceni la Cupa Sfânta Maria desfășurată la Bacău pe 27 august 2022

Ziarul de Vrancea
31 aug 2022 902 vizualizări

În ziua de27 august 2022, în municipiul Bacău, s-a desfășurat a II-a ediție aconcursului de șah denumit Cupa Sfânta Maria.

La această întrecere au luat startul un număr total de 99 deșahiști seniori și juniori de la următoarele cluburi cu activitate de șah:Școala din Tinda Raiului Bacău,CSM Focșani 2007,AS Pionii Romașcani, ACS de Șah Paloda Adjud, ACS Elisabeta Polihroniade București, ACS Regional de Șah ''Nord-Est” Bacău, CSM Moinești, Cercul de șah „Gambit” Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, Clubul de Șah Bicazul Bicaz, Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, CS Balta Albastră Siretu, CS Cimentul Bicaz, CS Sfinxul Iași, Palatul Copiilor Bacău, Cercul de Șah Poduri.

Organizarea a fost asigurată de către Parohia „Sfântul Gheorghe” Bacăuîn colaborare cu ACS Regional de Șah „Nord-Est” Bacău, iar competiția s-a desfășurat în sistem elvețian în cadrul a 3grupe de joc (în funcție de vârstă) pe parcursul a șapte runde.

Din Focșani au participat un număr de cinci șahiști juniori de la CSM Focșani 2007 și un șahist senior de la CM de Șah Speranța Focșani iar din Adjud au participat cinci șahiști juniori legitimați la ACS de Șah Paloda Adjud.

Toți participanții la concurs au primit diverse cadouri precum și diplome, cupe, medalii în ordinea clasamentului final, oferite de organizatori într-un cadru festiv la care au fost prezente diferite personalități publice din județul Bacău.

Jucătorii participanți din Focșani și Adjud au fost premiați astfel:

Grupa Open(30 participanți seniori șijuniori peste 14 ani)

Grupa juniori U14(38 participanți juniori cu vârsta sub 14 ani)

Grupa juniori U10(31 participanți juniori cu vârsta sub 10 ani)

Domnul inginer Jănică Negruț coordonatorul activității a declarat următoarele:

„Competiția s-a bucurat de sprijinul permanent al părintelui Ignat Ciprian Ioan, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și director al acestui turneu, părintelui Chirica Gheorghe, parohul Parohiei „Sfântul Gheorghe” Bacău și director al acestui turneu. De asemenea, competiția s-a bucurat și de implicarea d-lui ing. Lupușoru Costică, președintele clubului „ACS Regional de Șah Nord-Est” Bacău fără de care nu ar fi fost posibilă reușita acestei competiții de amploare.Se cuvine să menționăm, de asemenea, contribuția la premierea jucătorilor a celor doi sponsori ai proiectului național „ȘAH ÎN ȘCOALĂ”, ROMPETROL și AQUA CARPATICA, care au oferit tuturor copiilor manuale de șah pentru anul întâi și doi de studiu cât și seturi complete de șah câștigătorilor grupelor de vârstă, prin coordonatorul acestui proiect la nivelul județului, ing.Suciu Gabriel.

Nu în ultimul rând, se cuvine să menționăm în calitate de sponsor, pe doamna dr. Lupușoru, șefa Secției de diabet  din cadrul Spitalului județean Bacău care a oferit tuturor copiilor până la 18 ani un cadou din partea Cabinetului Medical de Nutriție „Dr.Lupușoru” care a „îndulcit” competiția cu „Merci- Fines Selection”.

Merci, doamna doctor!

Este demn de remarcat prezența la această competiție a unor personalitați ai administrației județene și locale, d-nul subprefect Jitaru Narcisși consilierul județean Ilie Bârzu care, în cuvântul lor au arătat preocupare în viitor pentru revitalizarea șahului bacăuan, spre binele educării copiilor prin șah și a tuturor iubitorilor șahului.

Reușita acestei competiții a fost garantată de o brigadă de arbitri cu mare experiență condusă de arbitrul internațional d-nul Volcinsche Sebastian, fost președinte a Colegiului central al arbitrilor din cadrul FR Șah, d-nul Strîmbu Mihai arbitru și președinte al secției de șah al CSM Focșani 2007, d-nul Pirici Gheorghe arbitru, președintele al CS „Balta Albastră” Siretu și d-nul Suciu Gabriel arbitru, președintele secției de șah al CSM Moinești.

La reușita acestei competiții a contat și contribuția financiară a Parohiei „Sfântul Gheorghe” Bacău, a părinților copiilor ce frecventează Cercul de Șah „Școala din Tinda Raiului”, patronat de parohia amintită, și cu această ocazie se cuvine să le mulțumim tuturor.A fost o adevarată sărbătoare „regală” a șahului nu numai a Parohiei „Sfântul Gheorghe” Bacău, dar și a urbei bacăuane din care s-a tras semnalul că iubitorii șahului bacăuan merită cu prisosiță asemenea momente.”

Text informații + fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.