Sport

Când vedetele-s acasă

Corneliu Condurache
15 feb 2022 870 vizualizări

Lipsite de starurile din NHL, echipele de hochei ale Canadei [i SUA au ie[it din lupta pentru medalii *francezul Clement Noel a câ[tigat proba olimpic de slalom

HOCHEI. Echipele SUA [i Canadei au fost eliminate în faza sferturilor de final ale turneului olimpic de hochei pe ghea], absen]a starurilor din NHL punându-[i amprenta asupra comportrii celor dou echipe transatlantic. Slovacia a eliminat echipa SUA în primul sfert al zilei, Slovacii au deschis scorul în min. 12 prin Slafkovsky, dar pân la prima pauz „yankeii” au egalat prin golul lui Abruzzese ('19), iar în partea secund Hentges a adus avantaj americanilor în min. 29.

Echipa SUA s-a avântat în atac dornic de a tran[a disputa, dar Slovacia a avut un portar mare în Rybar, Nici omologul su Mann n-a fost mai prejos, dar n-a mai putut face nimic la [utul lui Hivik când mai erau de jucat 43,7 secunde din meci, fiind mascat de un coechipier din fa]a por]ii.Scorul a rmas neschimbat în timpul prelungirilor astfel c s-a trecut la [uturile de penalitate. Cei doi portari au aprat primele opt execu]ii de departajare, dar la ultima serie, Cehlarik a înscris, iar Miele a ratat, asftfel încât echipa antrenat de canadianul Craig Ramsay ajunge în semifinale. În al doilea meci, Rusia a învins Danemarca – revela]ia competi]ie – cu 3-1 (1-0, 1-1, 1-0). Danezii n-au jucat ru, îns ru[ii s-au descurcat mai bine în momentele de „power-play” (superioritate numeric) [i au înscris cu [uturi de la distan] semnate de {ipacev ('13), Nesterov ('35) [i Voinov ('56),golul de 1-1 danezilor apar]inând lui Nielsen ('23).

Apoi, Finlanda s-a impus în fa]a merituoasei echipe a Elve]iei, scor 5-1 (2-0, 1-1,2-0), iar derbiul sferturilor, Suedia – Canada, a fost tran[at în repriza final, scor 2-0 prin golurile înscrise de Wallmark ('50) [i Lander ('58), ultimul, în poarta goal deoarece canadienii au scos portarul pentru a-[i crea superioritate în ofensiv. Canada nu va juca în semifinale pentru prima oar din 2006, în timp ce suedezi revin în penultimul act dup ce la edi]ia anterioar au fost învin[i în sferturi de Germania. SUA [i Canada au mers la JO de la Beijing fr juctorii care evolueaz NHL. Au fost convoca]i, în schimb, hochei[ti din campioantul universitar.

În competi]ia feminin, echipa Finlandei a învins Elve]ia, scor 4-0 (1-0-0, 3-0) , [i a câ[tigat medaliile de bronz. În final se întâlnesc astzi SUA [i Canada.

SCHI ALPIN. Românul Alexandru {tefnescu a ocupat locul 35 în proba de slalom din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Românul a fost pe locul 39 dup prima man[ (1:01.72) [i pe 34 în cea de-a doua (58.70). Cu totalul de 2:00.42, {tefnescu a fost la 16,33 secunde de campionul olimpic, francezul Clement Noel (1:44.09). Noel, aflat pe pozi]ia a [asea dup prima man[, a semnat cel mai bun timp al man[ei secunde (49,79 s), gra]ie cruia a reu[it s urce pe cea mai înalt treapt a podiumului de premiere, cu timpul total de 1:44,09, El l-a devansat cu 61 de sutimi de secund pe austriacul Johannes Strolz (campionul de la combinata alpin), care a intrat în posesia medaliei de argint, [i cu 70 de sutimi pe norvegianul Sebastian Foss-Solevaag, medaliat cu bronz. Clement Noel (24 ani) devine astfel primul francez medaliat cu aur la schi alpin dup Antoine Deneriaz, campion olimpic la coborâre în 2006, la Torino.

 

SCHI NORDIC. Paul Pepene [i Raul Popa au ratat calificarea în finala probei de sprint pe echipe ocupând locul 18 la sfâ[itul întrecerii. În final, Norvegia (Erik Walnes-Johannes Klaebo) a cucerit medalia de aur, echip urmat de Finlanda, la 2.46 secunde [i de Rusia, la 4.29 s. Proba feminin a fost câ[tigat de echipa Germaniei, compus din Katharina Hennig [i Victoria Carl, urmat de Suedia [i Rusia.

Al]i campioni olimpici. Biatlon, 4x6km, feminin: Suedia (Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Elvira Öberg); Schi acrobatic, slopestyle, masculin:Alex Hall (SUA); aerial, masculin: Qi Guangpu (China); patinaj pe pist scurt. 1500 m feminin:Choi Min-jeong (Coreea de Sud); 5000 m, [tafet masculin: Canada (Charles Hamelin, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles, Pascal Dion, Maxim Laoun).

Round Robin, masculin: China-Elve]ia 6-5; Marea Britanie-Rusia 8-6; Italia – Danemarca 10-3. Clasament: 1. Marea Britanie (7-1); 2. Suedia (7-1); 3.Canada (5-3); 4. SUA (4-4). feminin: Canada – SUA 7-6 Elve]ia-Coreea de Sud 8-4: China – Marea Britanie 8-4; Coreea de Sud – Danemarca 8-7; Japonia- SUA 10-7; Suedia – Rusia 8-5; China – Canada 11-9, Clasament: 1.Elve]ia (7-1); 2.Suedia (6-2); 3.Japonia (5-3); 4.Canada (4-4).

Clasament pe medalii: 1. Norvegia – (13-7-8); 2.Germania – (10-6-4); 3.SUA – (8-7-4); 4.China – (7-4-2); 5.Austria – (6-7-4); 6/7. Olanda, Suedia – (6-4-4).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.