Sport

Punctul renaşterii după o perioadă grea

Dan Chiriac
1 nov 2013 474 vizualizări
Progresul Focşani - Spicom Sf. Gheorghe 3-3 (1-1), în liga întai de futsal, la Sala Polivalentă

Echipa de futsal a reuşit aseară să arate o altă faţă după dezastrul din ultimele patru etape. Jucătorii focşănenii au demonstrat că pot obţine puncte în faţa unor echipe puternice, atunci cand ambiţia şi determinarea ajunge la cote maxime. Mai mult, focşănenii au fost la 90 de secunde de o mare victorie, dar nu au rezistat ofensivei adverse. Oaspeţii au atacat în superioritate numerică, după ce au scos portarul şi l-au înlocuit cu un jucător de camp. Începutul partidei a fost echilibrat, dar oaspeţii au deschis scorul în minutul 12 prin Doltea. Răspunsul focşănenilor a venit imediat, iar Dumitriu a egalat în minutul 16. Gazdele au avut ocazia să se desprindă pană la pauză, dar scorul a rămas egal, 1-1. Eroul focşănenilor în ultimele meciuri, portarul Borş, s-a grăbit în minutul 22, iar Mate a dus scorul la 2-1. Golkeperul focşănean s-a revanşat însă pană la final, avand cateva intervenţii de senzaţie în faţa atacanţilor adverşi. Elevii lui Petrache Gurguiatu şi-au revenit însă din şocul primirii golului şi au atacat poarta adversă. Sorin Popa 28 şi Sergiu Sava 31 au reuşit să aducă avantaj pe tabelă pentru echipa focşăneană. Oaspeţii au înţeles că se apropie o înfrangere neaşteptată, condiţii în care au decis să scoată şi portarul şi să-l înlocuiască cu un jucător de camp. Ofensiva echipei din Covasna nu a dat rezultate mult timp, dar cu 90 de secunde înainte de final, Sanzo a egalat cu un şut sub transversală. Scorul final, 3-3, ajută echipa focşăneană, care îşi revine la viaţă după patru etape de coşmar, în care a încasat 34 de goluri. Din păcate, antrenorii formaţiei gazde nu l-au folosit pe Florin Stanciu, suspendat după cartonaşul roşu primit etapa trecută, în deplasare, la Tg. Secuiesc. Progresul a folosit următorii jucători: Borş, B. Sava – Popa, S.Sava, Burcăcel, Dumitriu, Ungureanu, Sandu, Ilaş, Boghiu, Bîra. Oaspeţii au replicat cu: Grigoraş, Mate, Ticalo, Milla, Sanchez, Kicgyorgy, Redondo, Doltea, Buzdoso, Bocz, Bende şi Sanzo. Partida a fost arbitrată de o brigadă gălăţeană formată din Sebastian Capţan şi Doru Balmuş. Arbitru de rezervă a fost Ionel Boharu – Bucureşti, iar observator federal Floarea Frusin – Bucureşti. După acest rezultat, Progresul Focşani a urcat pe locul şase în clasament, cu şapte puncte. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
focsaneanu, acum 3827 zile, 10 ore, 49 minute, 50 secunde
FORZA PROGRESUL !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.