Sport

Rugbiştii au obţinut prima victorie în campionat

Dan Chiriac
9 oct 2013 467 vizualizări
LPS Focşani - Colegiul Aurel Vlaicu Bucureşti 41-0(15-0), pe stadionul “Tineretului”, într-un meci din cadrul Superligii de juniori

Echipa de rugby sub 19 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a obţinut ieri prima victorie în campionat, după o partidă foarte bună făcută în faţa celor de la Colegiul “Aurel Vlaicu” Bucureşti. Echipa vranceană a întalnit pe stadionul “Tineretului”, în cadrul etapei a treia a Superligii Naţionale un adversar care i-a pus de multe ori probleme. În aceste condiţii, elevii lui Romică Păun şi Viorel Ion au început timorat partida şi au făcut multe greşeli individuale. Năpîrcă a marcat primul eseu al partidei, dar Doruş a ratat transformarea. Focşănenii au mai marcat pană la pauză încă două eseuri. Ailincăi a culcat balonul în terenul de ţintă advers, după ce pachetul de înaintare al gazdelor a împins pană în buturi defensiva adversă. Antrenorii focşănenilor şi-au certat elevii la pauză, pentru jocul plin de greşeli şi le-au cerut acestora să-şi schimbe atitudinea în actul secund. În mintea celor doi tehniceni era încă vie amintirea partidei cu Steaua, cand focşănenii au condus tot cu 15-0 la pauză, dar au pierdut la final cu 15-17. Istoria nu s-a repetat însă şi în partida de ieri, cand gazdele au făcut o repriză secundă mult mai bună. Focşănenii au obţinut şi punctul bonus ofensiv după ce au culcat balonul în terenul de ţintă advers de cel puţin patru ori. Tătăruş şi Cabalorta au mai marcat două eseuri şi transformarea lui Doruş a dus scorul la 27-0. Oaspeţii au rămas cu trei jucători mai puţin pe teren, după două reprize de pumni. Antrenorii gazdelor le-au solicitat jucătorilor proprii să nu răspundă provocărilor venite din partea bucureştenilor şi să răspundă doar pe teren. Focşănenii au mai marcat două încercări, prin Savin şi Băisan, iar Doruş a stabilit scorul final, 41-0, după ce a transformat cele două eseuri. Focşănenii au pierdut primele două partide din campionat, după ce au făcut cate o primă repriză excelentă în faţa celor de la Steaua şi CSS Bîrlad. “Este momentul să o luăm de la început şi să terminăm campionatul pe poziţia a doua”, ne-a spus antrenorul Viorel Ion. Sambătă, tot de la orele 13.00, focşănenii se vor duela tot pe teren propriu, cu Metrorex Bucureşti. O victorie este obligatorie pentru ca obiectivul rugbiştilor focşăneni să devină posibil. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.