Sport

Progresul Focşani a pierdut primul amical al anului

Dan Chiriac
31 ian 2013 692 vizualizări
Focşănenii au cedat cu 11-3 la Galaţi u înfrangerea vine însă după un anunţ fericit: echipa va continua într-o formulă identică cu cea din tur

Ziua de ieri a avut două părţi pentru echipa de futsal. Dimineaţă, una bună, după-amiază, una rea! Important este că decizia conducerii clubului a fost ca echipa să-şi continue activitatea în formula din turul campionatului. Astfel, toţi cei care au compus lotul în tur au rămas să ducă greul mai departe. “Jucătorii au înţeles că sunt anumite probleme. Vor veni banii de la Federaţia Romană de Fobtal, ne vom descurca să ducem echipa mai departe, într-o formulă identică cu cea din tur”, a precizat consilierul local Aurel Bîcu, membru în Consiliul de Administraţie la clubul Progresul Focşani. În aceste condiţii, echipa a plecat spre Galaţi pentru meciul cu echipa locală. Au lipsit însă jumătate dintre jucătorii echipei. Astfel, Toader, Olăraşu, Dumitriu au fost accidentaţi, în timp ce Ungureanu a fost la serviciu. În aceste condiţii, cu un lot restrans, focşănenii au pierdut cu 11-3 meciul jucat la Galaţi. “A fost primul meci al anului, am luat goluri din toate poziţiile. Ne-au lipsit mai mulţi jucători, unii loviţi, alţii răciţi!”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Progresul Focşani va debuta în partea a doua a campionatului pe 11 februarie. Atunci, într-un meci transmis în direct pe postul Digisport, focşănenii se vor duela cu Smart Ionescu Bucureşti. Trei zile mai tarziu, pe 14 februarie, Progresul Focşani va juca un meci restant. Astfel, focşănenii se vor deplasa la Tîrgu Secuiesc pentru partida cu echipa locală. Cele două echipe au convenit să amane jocul pentru a-şi putea rezolva situaţiile dificile de la nivelul formaţiilor. Jucătorii focşăneni au aceptat situaţia şi au convenit că în acest moment  cel mai important lucru este ca echipa să continue în liga întai. Părerea generală a fost că ar fi păcat să se desfiinţeze o echipă care a avut rezultate bune în ultimii ani. Toate greutăţile formaţiei focşănene s-ar putea termina după ce Federaţia Romană de Fotbal va vira banii pentru drepturile de televiziune, iar Primăria Focşani va aproba bugetul pe anul 2013. Progresul Focşani trebuie să primească, în baza unui proiect de finanţare depus la Consiliul Local, 2,3 miliarde de lei vechi pentru a putea termina sezonul ligii întai şi Cupa Romaniei. În campionat, focşănenii mai au de jucat nouă partide, plus cele din play-off, unde Progresul poate juca minim 2 partide şi maxim 7. În cupă, Progresul poate evolua un singur tur, dar poate ajunge pană la cinci meciuri dacă s-ar califica în finală. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.