Sport

Interzis pe stadioane şase luni! Fotbalistul de la Podgoria Coteşti dă în judecată Jandarmeria

Dan Chiriac
28 nov 2012 1258 vizualizări
Ionel Prescorniţoiu nu va avea voie să intre pe stadion şase luni. Acesta va ataca decizia jandarmeriei la Tribunalul Vrancea

Primul jucător de fotbal interzis pe stadioanele de fotbal din judeţ va contesta în instanţă decizia Jandarmeriei Vrancea. Ionel Prescorniţoiu, fotbalistul echipei Podgoria Coteşti, a primit interdicţie pe stadioanele de fotbal pentru şase luni. Acesta a mers în calitate de spectator la jocul de sambăta trecută cu Voinţa Cîrligele. A avut un schimb de replici cu observatorul partidei, după care a ajuns în duba Jandarmeriei. „Sunt legitimat la fotbal de la varsta de 14 ani. În 30 de ani de activitate nu am avut niciun fel de probleme cu nimeni. Consider că nici la partida de la Cîrligele nu s-a întamplat nimic ieşit din comun. Am fost spectator şi mi-am exprimat o opinie. Nu am înjurat, nu am făcut nimic. Sunt martori, inclusiv suporterii locali. Observatorul partidei a considerat altceva. Jandarmeria m-a dus la dubă şi mi-a cerut buletinul. Nu-l aveam la mine, dar le-am comunicat CNP-ul. Au reuşit să mă identifice ca persoană. Mi-au pus în faţă un proces verbal, dar normal că nu l-am semnat. Consider că s-a făcut un abuz şi e dreptul meu să mă adresez instanţei. Voi aduce martori care vor demonstra că nu a fost nimic acolo”, a spus Ionel Prescorniţoiu.

Are drept de joc, dar nu poate intra pe stadion!

Interesant este că Ionel Prescorniţoiu nu a fost sancţionat în niciun fel din punct de vedere sportiv. Fiind spectator la acel joc, acesta nu a fost trecut în raportul de arbitraj. În aceste condiţii, Prescorniţoiu nu face obiectul vreunei sancţiuni aplicate pe linie sportivă. Numai că acesta nu va avea cum să evolueze pentru echipa din Coteşti pentru simplul fapt că nu are voie să intre pe terenurile de fotbal jumătate de an.

Jandarmeria Vrancea îşi menţine punctul de vedere şi susţine că spectatorul a depăşit limita la jocul respectiv. „Pe timpul disputării meciului de fotbal din cadrul Superligii Vrancei, dintre echipele Voinţa Cîrligele şi Podgoria Coteşti, un suporter al echipei Podgoria Coteşti a adresat cuvinte şi expresii jignitoare jucătorilor, dar şi observatorului meciului care i-a atras atenţia asupra comportamentului său. Jandarmii aflaţi la faţa locului au intervenit şi au  luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 150 de lei şi cea complementară de interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni”, spun reprezentanţii Jandarmeriei Vrancea

Protocol AJF Vrancea şi IJJ Vrancea

De la începutul acestui campionat, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea a încheiat un protocol de colaborare cu Jandarmeria Vrancea şi IPJ Vrancea, care prevede ca forţele de ordine să fie prezente la toate partidele din judeţ. În fiecare etapă din Superliga Vrancei sau din liga a cincea sunt 4-5 echipaje de jandarmi care merg la partidele considerate ca fiind de risc. Prezenţa jandarmilor a mirat la început, dar forul fotbalistic judeţean spune că echipele şi spectatorii trebuie să se obişnuiască de acum încolo cu prezenţa jandarmilor la partidele de fotbal. Scopul acestui protocol este limitarea la minim a violenţelor în fotbalul judeţean şi desfăşurarea partidelor de fotbal în cele mai bune condiţii.

Delegatul de la Coteşti, suspendat nouă etape

Echipa din Coteşti are şi alte probleme. Delegatul echipei, Iulian Mohîrţă, a fost suspendat timp de nouă etape, de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Vrancea. Acesta este acuzat că, la partida de juniori A 1 dintre Voinţa Cîrligele şi Podgoria Coteşti, l-a înjurat, ameninţat şi bruscat pe arbitrul Sorin Bîrzan. Mohîrţă a făcut deja apel la decizia Comisiei de Disciplină. Tot în cadrul comisiei de disciplină s-au luat şi alte hotărari. Astfel, delegatul echipei Voinţa Sl. Ciorăşti, Elvis Ionel, a fost suspendat şase jocuri şi amendat cu suma de 200 lei  după ce l-a înjurat pe observatorul Stan Gheorghiu. Jucătorul Oprea Ionuţ – Trotuşul Rugineşti – a primit şase etape de suspendare şi o penalitate de 100 lei după ce a înjurat un arbitru asistent. Jucătorii Ştefan Ion - Tractorul Năneşti, Liviu Tîrcă - Euromania Dumbraveni şi Titi Tînjală - Doctor 2 GSM Suraia vor sta pe margine o etapă. Şi echipa Flacăra Urecheşti a fost sancţionată cu neprogramarea la jocuri pană la achitarea baremurilor de arbitraj, plus o penalitate de 100 lei. De asemenea, echipa din Urecheşti va plăti 300 de lei pentru neprezentarea la două jocuri consecutive de juniori. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
spectatorul, acum 4166 zile, 11 ore, 43 minute, 49 secunde
Afara cu golanii de pe stadioane ! Nu mai sunt vremurile de acum 25 de ani !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.