Sport

Mozaic sportiv: S-a oficializat meciul Dinamo – Barcelona

Ziarul de Vrancea
6 iul 2012 667 vizualizări
Dinamo va susţine un meci amical contra FC Barcelona la 11 august, la Bucureşti, la ora 20.15, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării catalane, după ce datele partidei au fost stabilite de oficialii spanioli şi o delegaţie a dinamoviştilor condusă de Nicolae Badea.

Delegaţia dinamovistă a fost formată din Nicolae Badea, Mircea Copaci, director comercial, Mihai Craiu de la Consulta International şi Adrian Thiess, de la Thiess Holding. Din partea catalanilor, a fost prezent vicepreşedintele economic, Javier Faus. FC Barcelona a mai jucat în Romania de două ori, în 1971 şi 1977 cu Steaua în cupele europene.

Liber la GLT!


Tehnologia video pe linia porţii va fi utilizată la Cupa Mondială din 2014, urmand să fie pusă în practică şi la alte două turnee anterioare ale FIFA, a anunţat, International Board, instanţa ce garantează legile jocului. Tehnologia pe linia porţii (GLT) va fi utilizată la Campionatul Mondial al Cluburilor din decembrie de la Tokyo, la Cupa Confederaţiilor din 2013 din Brazilia şi la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, în anumite condiţii, a anunţat secretarul general al FIFA, Jerôme Valcke. Două firme au fost selectate în a doua fază a testelor: (mari-iunie 2012): Hawk-Eye (sistemul este bazat pe folosirea camerelor) şi GoalRef (se foloseşte de un camp magnetic şi un balon special). Introducerea tehnologiei video a fost susţinută de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, dar nu era pe placul şefului UEFA, Michel Platini.

Ungurii, tăticii noştri


Echipa naţională de polo a Romaniei a fost învinsă, la Dublin Cup, de campioana olimpică Ungaria, cu scorul de 6-16 (0-5, 3-4, 1-2, 2-5), în primul meci al turneului irlandez. Cele două echipe naţionale s-au confruntat şi în 20-21 iunie, ambele meciuri fiind caştigate de Ungaria, cu 14-7 şi 19-6. După acest meci, Romania a obţinut o victorie la şuturi de penalizare în faţa vicecampioanei europene, Muntenegru. La sfarşitul timpului regulamentar, scorul a fost 10-10 (2-3, 5-2, 2-3, 1-2), iar la aruncări de la 5 metri, Romania a caştigat cu 4-1. Aseară, după închiderea ediţiei, Romania a întalnit Croaţia, iar maine va juca împotriva Marii Britanii.


Daniel Niculae, pe mana lui Petrescu


Clubul Kuban Krasnodar, unde este antrenor Dan Petrescu şi evoluează Gheorghe Bucur, a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile atacantului Daniel Niculae, informează planete-asm.fr. Potrivit sursei citate, Niculae va juca la Kuban în următoarele două sezoane. Daniel Niculae e fost legitimat ultima dată la AS Monaco, grupare care l-a împrumutat în sezonul trecut la Nancy.


Se profilează MyPa pentru Rapid


Joi seară, s-au disputat primele meciuri din turul I preliminar al Ligii Europa. Partida disputată la Wrexham (Ţara Galilor) între echipa galeză Cefn Druids şi formaţia finlandeză MyPa, care va furniza adversara din turul următor al echipei Rapid Bucureşti. Întalnirea s-a încheiat fără gol, 0-0, formaţia finlandeză fiind favorită la calificarea în turul următor. Dintre rezultatele înregistrate în prima manşă, mai interesante sunt: FK Jagodina (Serbia) – Orabasi Cimkent (Kazahstan) 0-1; FC Şiauliai (Lituania) – Levadia Tallinn (Estonia) 0-1; Dacia Chişinău – NK Celje (Slovenia) 0-1; Rudar Pljeva (Muntenegru) – FC Şirak (Armenia) 0-1; Zimbrul Chişinău – Bangor City (Ţara Galilor) 0-0.


Ostojic, selecţioner la naţionala de baschet


Naţionala de baschet masculin a Romaniei se va reuni maine, la Bucureşti, în vederea pregătirii şi a participării în preliminariile CE din 2013, cu un antrenor sarb pe banca tehnică, Mladen Ostojic. Secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX: "Au fost mai multe variante în discuţie pentru funcţia de antrenor principal, ne-am înţeles cu Mladen Ostojic, care a mai condus cluburi în Romania şi urmează să-şi aleagă secundul. Cred că este cea mai bună variantă pentru noi în acest moment". Mladen Ostojic a pregătit ultima dată echipele BCM U Piteşti şi CSM Bucureşti. Lotul convocat pentru preliminariile CE din 2013 este format din următorii jucători: Vlad Moldoveanu, Bogdan Ţibîrnă, Andrei Căpuşan, Lazăr Laszlo, Cătălin Baciu, Ionuţ Drăguşin, Adrian Guţoaia, Titus Nicoară, Dragoş Andrei, Mihai Silvăşan, Mihail Paul, Tudor Jucan, Andrei Mandache, Alexandru Olah şi Szabolcs Şanta. Echipa Romaniei va debuta în preliminarii pe 15 august, la Sibiu, cu Olanda. Din grupă mai fac parte Georgia, Lituania şi Bosnia-Herţegovina.


Trei meciuri în bejenie


Echipa Viitorul Constanţa va disputa primele trei partide de pe teren propriu din noul sezon al Ligii I pe arena formaţiei Oţelul Galaţi, avand în vedere faptul că stadionul propriu, din cadrul Academiei Gheorghe Hagi, va fi inaugurat la sfarşitul lunii august. "Vom disputa la Galaţi partidele cu FC Braşov, Astra Ploieşti şi poate şi meciul din etapa a V-a, cu Gaz Metan Mediaş, dacă lucrările nu vor fi finalizate pană atunci", a declarat, ieri, preşedintele grupării Viitorul Constanţa, Paul Peniu. Stadionul echipei nou promovate în Liga I, din cadrul Academiei Gheorghe Hagi, va fi inaugurat cel mai probabil cu ocazia turneului internaţional Talent Cup din perioada 21-23 august, la care participă formaţiile de juniori Under 17 ale cluburilor Internazionale Milano, Kashima Antlers, Academia Hagi şi încă o formaţie ce urmează să fie desemnată în perioada următoare.


Forlan pleacă în Brazilia


Internaţionalul uruguayan Diego Forlan va părăsi echipa Internazionale Milano, unde este sub contract pană în 2013, el urmand să se semneze cu Internacional Porto Alegre, informează presa italiană. Forlan, desemnat cel mai bun jucător la Cupa Mondială din 2010, este aşteptat, sambătă, la Porto Alegre, pentru semnarea contractului.  Potrivit presei italiene, brazilienii i-au propus un contract cu un salariu de 200.000 euro pe lună


Beckham a ieşit din pepeni


Jucătorul englez David Beckham a fost suspendat un meci şi amendat de Liga Nord-americană de Fotbal (MLS) pentru comportamentul său în timpul şi după meciul disputat de Los Angeles Galaxy cu San José. Beckham a început să urle şi să-şi împingă adversarii la meciul pierdut, scor 3-4, cu San Jose. El a ameninţat şi că va lovi mascota echipei San José, fiind cu greu reţinut de coechipieri.  În timpul meciului, fostul mijlocaş englez a primit cartonaşul galben, după ce a şutat mingea în direcţia unui jucător accidentat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
antipotai, acum 4311 zile, 21 ore, 52 minute, 9 secunde
neinteresant si oricum dinamuia este rusinea Romaniei
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.