Sport

Fotbalul şi futsalul din Focşani, în coadă de peşte

Dan Chiriac
26 iun 2012 722 vizualizări
Intalnirea dintre reprezentanţii clubului CSM 2007 şi primarul Decebal Bacinschi este amanată de pe o zi pe alta

Soarta secţiilor de fotbal şi futsal de la clubului CSM Focşani 2007 rămane în coadă de peşte. Deşi mai sunt doar cateva zile pană la termenul impus de Federaţia Romană de Fotbal pentru schimbarea statului juridic, oficialii echipelor nu au rezolvat mare lucru în acest sens. În urmă cu o săptămană, preşedintele clubului CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, dar şi preşedintele secţiei de fotbal, consilierul local PSD Gabriel Pădineanu, s-au întalnit cu primarul Decebal Bacinschi. Cei trei au încercat să găsească soluţii pentru ca echipele de futsal şi fotbal să evolueze anul viitor în liga a treia, respectiv în prima ligă. De atunci, cele două părţi au programat mai multe întalniri, dar programul încărcat nu a permis desfăşurarea acestora. Ultima şedinţă, programată pentru luni seara, a afost anulată. Cele două echipe sunt constituite în cluburi sportive de drept public, adică înfiinţate prin hotărare de consiliul local. Federaţia Romană de Fotbal a obligat toate aceste structuri ca pană la data de 1 iunie să se organizeze în cluburi sportive de drept privat. Cea mai probabilă soluţie rămane cesiunea cu un club privat. Antrenorul echipei de fotbal, Adrian Toma, ne-a spus că aşteaptă decizia factorilor responsabili cu privire la statutul juridic al echipei. Acesta ar dori să reînceapă pregătirile pe 2 iulie cu certitudinea că situaţia echipei s-a rezolvat. În schimb, antrenorul formaţiei de futsal, Petrache Gurguiatu, ne-a declarat că totul este incert pană la rezolvarea problemelor juridice ale clubului.

Continuă Serea la Panciu?

FC Panciu şi-a rezolvat în mare măsură problemele juridice apărute după decizia Federaţiei Romane de Fotbal. Astfel, primarul Ion Petre şi caţiva consilieri locali s-au pus de acord cu preşedintele Mihai Popescu despre modalitatea în care clubul îşi va desfăşura activitatea în continuare. În schimb, problemele echipei din Panciu vin de la nivelul conducerii tehnice şi a lotului de jucători. În acest moment, tehnicianul Ionică Serea şi-a încheiat acordul cu formaţia vranceană. Rămane de văzut dacă oficialii clubului păncean vor dori să încheie un nou contract cu Serea, cel care a contribuit la rezultatele din ultimii ani a formaţiei FC Panciu. De asemenea, mai mulţi jucători şi-au încheiat angajamentele cu formaţia din Panciu. Printre ei se află şi fundaşul Cristi Gurguiatu. Preşedintele grupării ne-a spus că ar dori să întinerească lotul şi să facă mai multe modificări la nivelul acestuia. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.