Sport

Vine ora handbalului

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 549 vizualizări
Naţionala feminină de handbal joacă astăzi, de la ora 20:00 primul meci din cadrul turneului de calificare olimpică de la Lyon, împotriva Franţei * Maine, fetele lui Radu Voina se vor confrunta cu Muntenegru, iar duminică, cu Japonia * meciurile vor fi transmise doar pe reţeaua Dolce

Ora adevărului se apropie repede pentru handbalistele tricolore, echipa selecţionată şi antrenată de Radu Voina, începand astăzi, la sala din complexul sportiv “Gerland” din Lyon,  turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Se ştie, naţionala Romaniei nu este în cea mai bună formă, iar adversarele sunt foarte greu de bătut. În primul rand, este Franţa, marea favorită a turneului, care ne-a bătut rău la Mondiale, dar este şi gazda turneului şi îl are pe bancă pe cel mai  bun antrenor al anului 2011 în handbalul feminin, Olivier Krumboltz, apoi Muntenegru, naţională alcătuită pe scheletul deţinătoarei Ligii Campionilor şi, în fine, Japonia, o echipă mai necăjită, dar care a reuşit să egaleze în ultimul moment Romania la aceleaşi Mondiale din iarnă. Din lotul selecţionat de Voina fac parte portarii Talida Tolnai, Tereza Paslaru şi Mirela Nichita, extremele Valentina Ardean, Iulia Curea, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău şi Adriana Nechita,  apoi Aurelia Brădeanu, Mihaela Ani, Adina Fiera, Daniela Băbeanu, Patricia Vizitiu, Gabriela Perianu, Diana Druţu (interi şi centri), Oana Manea, Adina Chintoan şi Georgiana Ciuciulete (pivoţi). Teoretic, tricolorele pornesc cu şansa a treia în acest turneu în care doar primele două clasate primesc viza pentru Londra. Totul va depinde de modul în care selecţionerul şi ajutoarele sale vor reuşi să aducă echipele în forma maximă, în aceste zile.
Din păcate, un eveniment sportiv de o asemenea importanţă nu va putea fi urmărit de mulţi telespectatori, deoarece meciurile vor fi transmise pe Dolce Sport, o reţea cu acoperire redusă. Tricolorele joacă astăzi primul meci contra Franţei la ora 20:00, maine de la 15:45  vor întalni Muntenegru, iar ultimul meci, cu Japonia, va avea loc duminică de la ora 15:15. Să sperăm, cel puţin că va fi “Dolce” pentru fetele noastre la încercarea de calificare la Olimpiadă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.