Sport

Mozaic sportiv: Fluierat de fanii proprii

Ziarul de Vrancea
23 mai 2012 574 vizualizări
Echipa Olandei a fost învinsă de Bayern, într-un meci amical disputat la München * Arjen Robben a fost primit de suporterii echipei germane într-un mod scandalos, care i-a indignat pe selecţionerul olandez şi pe jucătorii

Fanii bavarezi nu-i pot ierta lui Arjen penaltiul ratat în finala Ligii Campionilor
* Selecţionerul naţionalei Olandei, Bert van Marwijk, a condamnat tratamentul "scandalos" la care a fost supus mijlocaşul Arjen Robben în meciul amical cu Bayern München disputat, pe Allianz Arena. "Este scandalos modul în care a fost tratat Robben în meciul de marţi de la München. Jucătorul este căzut din punct de vedere psihic, dar sper să-şi revină", a declarat Van Marwijk. Intrat în minutul 77 în naţionala Olandei în partida pierdută cu Bayern, scor 2-3, Robben a foast fluierat la fiecare atingere de balon de cei 33.000 de spectatori prezenţi pe Allianz Arena. Suporterii germani sunt supăraţi că internaţionalul olandez a ratat un penalti în prelungirile finalei Ligii Campionilor, pe care Bayern München a pierdut-o, la loviturile de departajare, în faţa formaţiei Chelsea. Căpitanul naţionalei Olandei, Mark van Bommel, i-a luat şi el apărarea lui Robben: "Ce i se întamplă lui Arjen este scandalos, iar conducătorii clubului Bayern nu-l susţin. Dacă aş fi în locul lui, i-aş întreba pe conducători dacă mai vor să joc la Bayern".Arjen Robben şi-a prelungit în urmă cu două săptămani contractul cu Bayern Munchen pană în 2015.
Echipa naţională a Olandei a fost învinsă, marţi, pe stadionul Allianz Arena, cu scorul de 2-3(2-2), de formaţia germană Bayern Müchen, într-un meci de pregătire pentru Campionatul European din Ucraina şi Polonia. Au marcat Kroos (’17), Petersen (’28) şi Gomez (’87) pentru Bayern, respectiv, Huntelaar (’19) şi Narsingh (’21). 


Villa ratează competiţia


* Atacantul echipei FC Barcelona, David Villa, care a suferit o fractură la tibia stangă în decembrie 2011, nu va juca la turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, a anunţat, ieri, într-un comunicat, Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF). "David Villa nu va fi inclus pe lista de 20 de jucători de camp pe care Vicente Del Bosque o va anunţa duminică. După ultimele antrenamente, jucătorul l-a anunţat pe selecţioner că nu va putea juca la turneul final, deşi şi-ar fi dorit acest lucru", se arată în comunicatul RFEF. "Am încercat pană în ultimul moment să mă refac, să fiu sută la sută. I-am spus selecţionerul că nu pot juca. Este mai corect aşa. Voi continua să muncesc pentru a juca în viitor la naţionala Spaniei", a scris Villa pe contul de Twitter. David Villa, în varstă de 30 de ani, este al doilea jucător care declară forfait pentru Euro-2012, după fundaşul Carles Puyol.
* Mijlocaşul Carlos Martins, care a suferit o leziune musculară, a fost înlocuit cu Hugo Viana (Sporting Lisabona) în lotul echipei naţionale a Portugaliei pentru turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, a anunţat, miercuri, Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF). Carlos Martins, împrumutat de Benfica Lisabona la Granada, fusese convocat de selecţionerul Paulo Bento în lotul de 23 de jucători pentru competiţia ce va avea loc în perioada 8 iunie - 1 iulie.


Niculae se întoarce în Principat


Atacantul Daniel Niculae nu va fi transferat definitiv de AS Nancy, echipă la care a fost împrumutat de AS Monaco în sezonul recent încheiat, astfel că romanul va reveni la formaţia din Principat, cu care mai are un an de contract. Antrenorul Jean Fernandez a declarat pentru publicaţia “L'Est Republicain” că Nancy nu poate satisface pretenţiile salariale ale fotbalistului. Daniel Niculae, în varstă de 29 de ani, a marcat şase goluri în Ligue 1 pentru Nancy, care a terminat campionatul pe locul 11. În schimb, gruparea ce-l are sub contract pe internaţionalul roman, AS Monaco, nu a reuşit revenirea în primul eşalon, terminand pe locul opt în Ligue 2.


Rapid nu-l iartă pe Robert Dumitru


Conducerea FC Rapid solicită într-o scrisoare deschisă adresată Comisiei Centrale a Arbitrilor reţinerea de la delegări a arbitrului Radu Petrescu pentru întreg sezonul 2012-2013, în urma erorii din partida cu Oţelul Galaţi, din cauza căreia fundaşul Rui Duarte ratează finala Cupei Romaniei. Conducerea FC Rapid îi cere scuze, ironic, preşedintelui Ion Crăciunescu pentru faptul că nu a reuşit să convingă cluburile de necesitatea delegării unor brigăzi din Romania la partidele importante. Rapidiştii susţin că eliminarea eronată a lui Rui Duarte din meciul cu Oţelul Galaţi din ultima etapă a Ligii I aduce un prejudiciu important echipei conduse de Răzvan Lucescu în tentativa de caştigare a Cupei Romaniei.


Unul vine, altul pleacă


Fotbalistul brazilian Guilherme Haubert Sitya a semnat un contract cu Petrolul Ploieşti, înţelegerea fiind valabilă pentru următoarele două sezoane. Fundaşul în varstă de 22 de ani a jucat în returul sezonului 2011/2012 pentru Concordia Chiajna, după ce anterior evoluase în ţara natală, la Porto Alegre Futebol Clube şi S.E.R. Caxias do Sul . În schimb, ploieştenii l-au transferat pe fundaşul Bogdan Străuţ la FC Braşov, cu care fundaşul dreapta de 26 de ani a semnat ieri un contract pe trei sezoane. Străuţ şi-a inceput cariera la CFR Timişoara şi a mai jucat la Poli Timişoara, FCM Reşiţa, Poli Iaşi şi Victoria Branesti.


Mare turneu de rugby la Bucureşti


Selecţionatele de rugby  din Uruguay, Italia (A), Argentina (Jaguars), Portugalia, Rusia şi Romania vor participa, în perioada 8-17 iunie, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti, la a şaptea ediţie a turneului internaţional IRB Nations Cup. Romania va evolua pe 8 iunie contra Uruguay-ului, pe 12 iunie vore întalni “jaguarii” iar pe 17 iunie se vor confrunta cu Italia A.


Blanka poate pierde Olimpiada


Atleta croată Blanka Vlasic, dublă campioană mondială la săritura în înălţime, a declarat, ieri, că este incertă pentru Jocurile Olimpice de la Londra din cauza unei accidentări la piciorul stang. "Sezonul şi participarea la Jocurile Olimpice sunt incerte. Sunt tristă, dar asta e realitatea. Voi încerca să particip la Londra, dar nu voi risca nimic. îmi cunosc bine corpul şi dacă nu voi fi refăcută complet nu voi merge la Jocurile Olimpice", a spus Blanka într-o conferinţă de presă. Blanka Vlasic, în varstă de 28 de ani, a suferit, în ianuarie, o intervenţie la tendonul lui Ahile de la piciorul stang. Suferind de dureri aprope permanente, croata s-a operat a doua oară în luna aprilie.  Vlasic este dublă campioană mondială în sală (2007 şi 2009), dar a pierdut medalia de aur la JO din 2008, în faţa belgiencei Tia Hellebaut. Ea a a ocupat locul secund la mondialele în aer liber din 2011.

Vizită la Auschwitz


Naţionala Angliei va întalni, săptămana viitoare, doi supravieţuitori ai Holocaustului, iar după ce se va deplasa în Polonia, pentru a participa la Campionatul European, va face o vizită la Auschwitz. Cei doi supravieţuitori se vor adresa jucătorilor englezi pentru ca aceştia să fie pregătiţi în momentul în care vor vizita Auschwitz. Naţionala Angliei va avea cantonamentul în Polonia la Cracovia, la 68 de kilometri de Auschwitz (Oswiecim). Reprezentativa Angliei a mai fost la Auschwitz în perioada în care selecţioner era Glenn Hoddle (1996-1999). Federaţia engleză vrea ca în acest an jucătorii mai degrabă să viziteze locuri importante din ţările în care se dispută competiţia europeană, decat să fie lăsaţi liberi, cum s-a întamplat la Cupa Mondială din Africa de Sud. Naţionala Angliei va întalni echipa Norvegiei, sambătă, la Oslo, într-un meci amical.


Regii din California


Echipa Los Angeles Kings s-a calificat  în finala Cupei Stanley, în care se întalnesc caştigătoarele celor două conferinţe ale ligii profesioniste profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL).  Los Angeles Kings a învins, în deplasare, cu scorul de 4-3 după prelungiri (1-1, 2-2, 0-0, 1-0), formaţia Phoenix Coyotes, în meciul cinci al finalei Conferinţei de Vest. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kopitar, Doughty, Richards şi Penner, în timp ce pentru gazde au înscris Pyatt, Pouliot şi Yandle. Los Angeles Kings s- calificat cu scorul general de 4-1. În finala Cupei Stanley, care va începe la 30 mai, Los Angeles Kings va întalni învingătoarea finalei Conferinţei de Est, acolo unde echipele New Jersey Devils şi New York Rangers se află la egalitate, scor 2-2. Ultima dată cand s-a calificat în finala Cupei Stanley, în 1993, Los Angeles Kings, cu Wayne Gretzky în formaţie, a fost învinsă de echipa Montreal Canadiens. Los Angeles Kings a învins pe parcursul play-off-ului


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.