Sport

21 de fete pentru Lyon

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 530 vizualizări
Selecţionerul Radu Voina a stabilit lotul handbalistelor tricolore care vor lupta pentru calificarea olimpică

Antrenorul Radu Voina a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că a stabilit lotul cu care va fi atacată calificarea la JO de la Londra, în cadrul turneului preolimpic de la Lyon (25-27 mai). "Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămîne 16. Am dorit să evităm orice suprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizor, cu posibilitatea de convocare. Îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, în 13 mai, prioritatea numărul 1 în handbalul romanesc să fie echipa naţională feminină, pentru că luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declaraţiile de şedinţă şi nici planurile individuale, ci interesul naţional. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus între 3 şi 6 luni, deci situatia ei este clară", a declarat Radu Voina.
Lotul convocat pentru data de 13 mai, la Bucureşti, este format din următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita şi Denisa Dedu (portari) - Valentina Ardean, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Adriana Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druţu, Adina Fiera, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea.  Naţionala tricoloră se va reuni în 13 mai, la Bucureşti şi după vizita medicală va pleca la Rîmnicu Vîlcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include şi antrenamente comunce şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14-21 mai. Pentru a se califica la JO de la Londra, naţionala Romaniei este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic din Franţa.  Programul meciurilor de la Lyon este următorul:
 25 mai: Muntenegru-Japonia (ora 17:45), Franţa-Romania (20:00); 26 mai: Romania-Muntenegru (15:45), Japonia-Franţa (18: 00); 27 mai: Romania-Japonia (15:15), Franţa-Muntenegru (17:30).
Dacă Romania va obţine calificarea la JO de la Londra, fetele vor avea parte de un program foarte greu. Din Franţa este posibil ca handbalistele să plece direct în Portugalia, pentru penultimul meci din preliminariile CE din 2012, programat în 30-31 mai, şi care este urmat de cel cu Grecia, pe teren propriu, în 1-2 iunie. Programul pînă la JO mai include o săptămînă de refacere (11-17 iunie), pregătirea centralizată pentru Olimpiadă (18 iunie-25 iulie), iar în 26 iulie plecarea spre Londra. 
.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.