Sport

Unguroaicele sînt mai tari

Ziarul de Vrancea
8 apr 2012 499 vizualizări
Györ ETO - Oltchim Rîmnicu Vîlcea 31-23 (19-12) în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin

Pornite cu un avantaj de patru goluri după meciul tur în confruntarea cu Györ de la Veszprem, formaţia vîlceană a decepţionat, deşi a început meciul promiţător. Adina Fiera a deschis scorul, Daniela Băbeanu a ratat un 7 metri, iar Yeliz Özel a preluat din nou conducerea la 2-1. Atît. După care Györ a pus şaua pe joc şi s-a distanţat treptat pînă la un avans de şapte goluri la pauză. Antrenorul Radu Voina a spus că apărarea va fi cheia jocului şi că va pune accent pe acest aspect al jocului. Apărarea Oltchimului a fost varză murată la Veszprem, golurile venind din toate poziţiile în poarta Talidei Tolnai, care, totuşi, a avut cîteva parade decisive. După pauză a intrat Luminiţa Dinu, dar “bunicuţa” n-a putut opri de una singură atacurile echipei maghiare. Vîlcencele au mai avut cîteva momente de revenire (să fim drepţi, Györ a avut cîteva momente de relaxare) şi a redus ecartul la cinci goluri în cîteva rînduri (21-16, 23-18) însă antrenorul gazdelor, Karl-Erik Böhn a pus din nou piciorul pe acceleraţie. În concluzie, maghiarele s-au dus la zece goluri în min. 50 şi s-a calificat în cea de-a şasea lor finală de Liga Campionilor. Şi, la modul cum arată formaţia din ţara vecină, chiar merită să cîştige acest trofeu. În ciuda celor două-trei greşeli în arbitraj care au favorizat echipa gazdă şi, în opinia lui Radu Voina şi a unor jucătoare, au influenţat rezultatul.  Marcatoarele Oltchimului au fost: Oana Manea (3), Ada Nechita 3, Daniela Băbeanu 3,  Adina Fiera 3, Iulia Managarova 3, Yeliz Özel 2,  Ekaterina Vetkova 2, Patricia Vititiu 2, Valentina 1 şi Aurelia Brădeanu 1. Györi ETO va juca în finală cu cîştigătoarea dublei Buducnost Podgorica – HK Larvik. În tur, în Norvegia, muntenegrencele au cîştigat cu 22-20, meciul de la Podgorica disputîndu-se aseară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.