Sport

Paraschiveanu adună medalii după medalii la competiţiile naţionale

Dan Chiriac
13 mar 2012 1057 vizualizări
Boxerul format la CS Unirea Focşani a cîştigat Cupa Romaniei la categoria 75 de kilograme u acesta a trecut la o categorie superioară, sfătuit de maestrul Relu Auraş Vrancea are un campion la senior

Chiar dacă nu mai reprezintă în competiţii un club din judeţ, Cătălin Paraschiveanu se consideră în continuare focşănean. Este o performanţă de excepţie pentru sportul vrîncean, care a trăit în ultimii ani mai mult din rezultatele obţinute la copii, juniori sau tineret. Boxerul focşănean Cătălin Paraschiveanu a obţinut victoria la Cupa Romaniei la box, competiţie desfăşurată săptămîna trecută la Arad. Traseul lui Cătălin la competiţia din Banat a fost complicat, dar s-a terminat cu bine. În primul tur, boxerul vrîncean a bătut prin abandon, în repriza a doua, un timişorean. În semifinale, adversarul nu s-a prezentat în ring. Finala disputată în compania unui boxer din Reşiţa s-a încheiat cu victoria lui Paraschiveanu la puncte. Deşi pînă acum acesta a luat parte la întrecerile naţionale doar la categoria 69 de kilograme, acum a schimbat limita de greutate. "După o discuţie cu maestrul Auraş am fost convins să boxez la 75 de kilograme. La 69 era Ionuţ Gheorghe, sportiv deja calificat la Olimpiadă. Era clar că este susţinut pentru o nouă victorie. Am decis să particip la 75 de kilograme. La cîntarul oficial am avut fix 69 de kilograme. Pînă la ora turneului am mai luat 2-3, aşa încît am ajuns pînă la 72. Am fost sub categorie, dar am reuşit să obţin medalia de aur", ne-a mai povestit Paraschiveanu. Din păcate, boxerul focşănean nu se poate gîndi la Olimpiada din 2012. La categoria 75 kilograme, Romania are deja un reprezentant la Olimpiadă, Bogdan Juratone, care a obţinut biletele pentru Londra după ce a luat bronzul la campionatele mondiale.

Candidat la viitoarele Olimpiade


Managerul lui Cătălin are încredere că sportivul va continua seria rezultatelor de excepţie. "Nu a fost să fie Londra, dar cu siguranţă va prinde următoarele Jocuri Olimpice. Este vicecampion naţional în primul an de seniorat, la 19 ani, şi cîştigător al Cupei Romaniei, la seniori, la 20 de ani. Este o certitudine pentru anii următori", ne-a spus Ionuţ Paraschiveanu, fratele şi totodată managerul boxerului vrîncean. Cătălin Paraschiveanu a fost format ca sportiv la CS Unirea Focşani sub îndrumarea maestrului Ion Zaharia. Ulterior, boxerul a fost pregătit de Victor Lupu, Nicolae Scutaru şi Mihai Ichim. A obţinut medalii naţionale la juniori, iar la 18 ani a plecat prin transfer la Dinamo Bucureşti. Privit în urmă cu cîţiva ani ca fiind unul dintre cele mai puternice cluburi din ţară, CS Dinamo a picat foarte mult în ultimii ani datorită problemelor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. "Cît am stat la Dinamo am avut condiţii bune. Dar acum nu mai era de rămas. Situaţia este dificilă la Dinamo. Sînt puţin dezamăgit de cele întîmplate acolo. M-au amînat mereu, dar am înţeles pentru că posturile în poliţie erau blocate. Am decis să mă transfer la Bacău. Clubul din Moldova este cel mai puternic din ţară, a dat şase campioni la Cupa Romaniei", ne-a mai spus Ionuţ Paraschiveanu. Acesta a dorit să-i dedice titlul de la Arad nepoatei de trei ani, Leontina. Fiica lui Ionuţ Paraschiveanu este foarte apropiată de campionul de la Arad. "Vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost aproape, fratele meu, familia, antrenorul Relu Auraş, dar şi foştilor mei antrenori de la CS Unirea Focşani", ne-a mai spus boxerul vrîncean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.