Sport

Prima victorie în campionat pentru CSM Focşani

Dan Chiriac
24 feb 2012 1439 vizualizări
Echipa de baschet a obţinut un succes meritat în faţa celor de la Phoenix Galaţi, în Divizia B, 86-74

Echipa de baschet CSM Focşani a obţinut primul succes din cadrul Diviziei B, după ce a trecut ieri, cu scorul de 86-74, de Phoenix Galaţi. Elevii lui Mihai Petruţ au obţinut prima victorie din acest campionat la capătul unui meci cu multe răsturnări de scor. Focşănenii au făcut un meci foarte bun şi au arătat că pot învinge o echipă care în sezonul trecut a făcut legea în campionatul naţional al juniorilor I. Gălăţenii sînt campionii naţionali din 2011 şi au venit la Focşani din postură de mari favoriţi. După desfăşurarea primei părţi a meciului se părea că Phoenix va confirma calculele hîrtiei şi va obţine victoria. După primele două sferturi, oaspeţii conduceau cu 42-35. După reluare, elevii lui Mihai Petruţ au început să joace mai precis, iar diferenţa s-a redus la minim, 53-56. Au urmat trei minute care păreau a decide soarta meciului. Gălăţenii s-au distanţat la 63-53 şi totul părea pierdut. Numai că baschetbaliştii focşăneni au reuşit un final de sfert trei de excepţie şi au egalat la 65. Ultima repriză a început cu două faulturi ale focşănenilor, dar şi cu cinci coşuri consecutive ale echipei lui Mihai Petruţ. Diferenţa de zece puncte s-a menţinut constantă, iar eforturile gălăţenilor de a egala au fost în zadar. Pe final, tinerii jucători focşăneni au avut ocazia să se bucure alături de colegii lor de la alte secţii de victoria obţinută. Antrenorul Petruţ a folosit următoarea formaţie: Olaru, Neguroiu, Chircă, Ţîbîrnă, Mihalcea, Ioniţă, Caragaţă, Tănase şi Anghel. Ziua de ieri a programat alte două partide pentru baschetbaliştii de la Liceul cu Program Sportiv Focşani. În sala LPS, formaţiile sub 14 ani de la LPS Focşani şi CSS Iaşi s-au întîlnit într-un meci dominat în mare parte de oaspeţi. Aceştia s-au impus cu 59-40, deşi gazdele au încercat să ţină aproape pe tot parcursul meciului. Jucătorii focşăneni sînt pregătiţi de Cătălin Dondoi. Formaţia sub 15 ani de la LPS Focşani a trecut cu 58-40 de Phoenix Galaţi. Chiar dacă au cîştigat, focşănenii nu pot merge la turneul semifinal. Elevii lui Mircea Petrişor se clasează pe locul trei, la distanţă considerabilă de locul doi care asigură calificarea mai departe. Mîine, echipa de juniori I de la LPS Focşani va disputa un meci foarte important în cadrul fazei a doua a campionatului. Jucătorii pregătiţi de Mihai Petruţ vor încerca să cîştige în deplasare în faţa celor de la CSS Ploieşti. Un rezultat favorabil ar simplifica foarte mult lupta pentru calificare dată între cele două formaţii şi Cuadriopol Braşov. “Este foarte importantă partida de la Ploieşti, dar şi cea cu Braşovul. Trebuie să cîştigăm partidele pentru a putea să mergem la turneul semifinal. Sper ca jucătorii să se mobilizeze pentru aceste jocuri”, ne-a spus antrenorul Mihai Petruţ. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.