Sport

Antrenor de la Bacău la naţională

Ziarul de Vrancea
23 ian 2012 615 vizualizări
Comisia Tehnică a FRH l-a propus pe Eliodor Voica în funcţia de selecţioner al reprezentativei de handbal masculin

Antrenorul formaţiei Ştiinţa Bacău, Eliodor Voica, a întrunit cele mai multe voturi ale Comisiei Tehnice din cadrul FR Handbal, la şedinţa de ieri, şi va fi propus Consiliului de Administraţie al forului pentru a prelua naţionala masculină, după demisia tehnicianului Vasile Stîngă.  În cadrul şedinţei Comisiei Tehnice a FRH, de luni, au fost supuse la vot cele patru propuneri de antrenori pentru echipa naţională de handbal masculin, după demisia lui Vasile Stîngă. "Au fost patru propuneri, Vlad Caba, Eliodor Voica, Ştefan Constantin şi Leonard Bibirig. Vlad Caba s-a retras, iar dintre ceilalţi trei antrenori, Eliodor Voica a adunat cele mai multe voturi. El va fi propus pentru a prelua echipa naţională, la Consiliul de Administraţie al FRH. Decizia va fi luată, după ce Voica îşi va prezenta propunerile pentru staful tehnic, dar şi strategia pentru echipa naţională. Mai doresc să spun că, din punctul meu de vedere, Vasile Stîngă va rămîne în handbalul romanesc, pentru că a făcut şi multe lucruri bune pentru a fi dat la o parte", a declarat Cristian Gaţu.
Vasile Stîngă a condus echipa naţională de la 1 ianuarie 2010, el fiind la acea vreme singura propunere a Comisiei Tehnice masculine, după demisia lui Petru Ghervan. Contractul lui Stîngă ar fi expirat la 1 ianuarie 2013, dar tehnicianul şi-a anunţat demisia, după ratarea calificării în play-off-ul CM din 2013, în faţa naţionalei Belarus, în urmă cu o săptămînă. Schimbarea oficială din funcţie a lui Vasile Stîngă intervine la doar două zile, după ce tehnicianul a împlinit 55 de ani. Pe durata mandatului său, naţionala a participat la turneul final al CM din 2011, la care Romania a ocupat locul 19, după ce a eliminat Rusia în baraj, ratînd însă Europenele, care se desfăşoară în aceste zile în Serbia, dar şi preliminariile CM de anul viitor.
Noul antrenor al naţionalei de handbal masculin a Romaniei, Eliodor Voica a declarat, ieri, că prima problemă pe care doreşte s-o rezolve la reprezentativă este să-i convingă pe jucători să vină cu drag la naţională: "Cred că va fi mult de muncă, însă nu va fi doar munca antrenorului. Echipa naţională aparţine tuturor romanilor şi cred că jucătorii şi antrenorii de la echipele de club pot contribui la fel de mult. Toată lumea trebuie să se angreneze. Îmi doresc să avem discuţii cu jucătorii de echipă naţională, pentru că prima problemă mi se pare inapetenţa lor pentru a veni la reprezentativă. N-o să vorbesc acum de imnul naţional, ci o să le spun doar atît: noi sîntem romani! şi toţi trebuie să luptăm pentru Romania", a declarat Eliodor Voica. Tehnicianul de la Ştiinţa Bacău a mai precizat că nu se pune problema să părăsească echipa de club. "Nu mă consider un antrenor atît de evoluat, încît să nu mai am ce învăţa şi să îmi permit să stau doar la echipa naţională. Ştiinţa Bacău este în stadiul de evoluţie şi trebuie să mergem mai departe. Cred că va fi bine şi pentru echipa naţională, dacă voi munci în continuare şi la club, pentru a învăţa cît mai mult". În staful tehnic al lui Eliodor Voica ar putea activa şi Alexandru Buligan, de la HCM Constanţa, în calitate de antrenor cu portarii, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.