Sport

Sfîrşit de săptămînă negru pentru sportul vrîncean

Dan Chiriac
6 ian 2012 11355 vizualizări
doi oameni de sport sînt conduşi pe ultimul drum u fostul jucător de la Unirea Focşani, Nicolae Borş şi fostul director de la Direcţia pentru Sport Vrancea, Ion Miron, vor fi înmormîntaţi la Cimitirul Nordic

Lumea sportului vrîncean a început anul 2012 cu două evenimente triste. Doi oameni de sport cunoscuţi în judeţ au pierdut lupta cu boala şi au plecat în lumea celor drepţi. Azi la Cimitirul Nordic, oamenii din sportul vrîncean vor conduce pe ultimul drum două personalităţi care şi-au dedicat o parte din viaţă sportului sau fotbalului din judeţ. Marţi a murit Ioan Miron, 69 de ani, fostul director  al Direcţiei pentru Tineret şi Sport Vrancea imediat după Revoluţie. Acesta a ocupat de-a lungul timpului şi alte funcţii în cadrul DST Vrancea. Acesta a fost conducător la singurul club departamental din anii 90, din judeţ, CS Unirea Focşani. Sicriul său este depus la Biserica "Adormirea Maicii Domnului -Precista", situată vizavi de restaurantul Central din Focşani. „A fost un coleg deosebit, un profesor de sport care şi-a făcut treaba pe unde a lucrat. A profesat la Liceul Agricol şi apoi a ajuns director la DST şi la clubul Unirea”, ne-a spus profesorul Ionel Ambrosie. Ioan Miron a decedat în urma unui infarct. Joi dimineaţă a sosit o altă veste tristă. Nicolae Borş, 62 ani, fundaş ani de zile la echipa de fotbal Unirea Focşani, s-a stins după ce s-a chinuit cu o boală nemiloasă mai bine de şase luni. „În anii 70 a fost jucător de bază la Unirea Focşani. Eu am venit la echipă în 1976, iar el era printre titularii de drept. Jucător de bandă stîngă, acesta a evoluat mulţi ani în Divizia B, alături de alţi mari jucători ai Focşaniului, Petrea, Oprişan, Moldoveanu, Fanici, Zaiţ, Ghica, Păiş, Crăciunoiu, Manta, Gheorghiu, Anghel sau Pastia. Erau vremurile cînd stadionul se umplea la fiecare meci. A fost un mare caracter, un bun coleg. Este o pierdere mare pentru fotbalul focşănean”, ne-a spus tehnicianul Petrache Gurguiatu. Toţi foştii jucători de la Unirea Focşani au ţinut ieri să transmită condoleanţe familiei îndoliate. „Am jucat împreună în Divizia B şi Divizia C. S-a retras la judeţ unde a mai jucat cîţiva ani. După anii 90 a intrat în producţie ca strungar, la o moară, iar în ultima perioadă a fost ofiţer de serviciu la Mase Plastice. După ce s-a pensionat a suferit o paralizie şi a fost imobilizat la pat. Stătea într-o garsonieră din Sud, iar administratorul blocului avea grijă de el. Nu a fost căsătorit şi nu a avut copii”, ne-a spus Stan Gheorghiu, fostul portar de la Unirea Focşani.

Armata l-a adus la Focşani


Născut la Tecuci, Nicolae Borş a ajuns în împrejurări specifice acelor vremuri la Focşani. „Era jucător la Flamura Roşie Tecuci şi a venit la Focşani, în Armată. A fost transferat la Unirea şi a jucat ani de zile aici. Apoi a evoluat şi la judeţ la Jariştea şi Gugeşti, după care s-a lăsat. Era un băiat de treabă în firea lui, un fundaş bun care a făcut multe meciuri reuşite”, ne-a spus Puiu Oprişan, fost coleg de echipă cu Borş. În vara anului trecut, medicii i-au descoperit o afecţiune pulmonară, care în cele din urmă l-a răpus. „A fost un coleg deosebit, care a reuşit ani la rînd să joace foarte bine în linia defenisvă de la Unirea Focşani. Nu putem decît să ne întristăm că încă un fost coleg a plecat dintre noi”, ne-a spus Ion Paraschiv, unul dintre marii portari pe care i-a avut Focşaniul. Foştii colegi vor participa la înmormîntarea care va avea loc cel mai probabil sîmbătă. Ieri, rudele şi apropiaţii încercau să rezolve formalităţile pentru a scoate sicriul de la Serviciul de Medicină Legală. Cei doi oameni de sport se adaugă astfel unei liste importante cu nume din sportul vrîncean care au trecut în lumea celor drepţi. Aristide Ghiţă, Cristian Costea, Gigi Cernat, Emilian Renţea, Ion Negoi, Florin Jelea, Costică Paraschiv, Dan Datcu,  Pompiliu Iordache, Constantin Petrov, Mitică Dumitrescu, Gheorghe Ivanciu sau Costel Popovici sînt o parte dintre cei care nu mai sînt printre noi dar au slujit ani de zile sportul vrîncean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.