Sport

Anul sportiv 2011 a adus puţine surprize pentru sportivii vrînceni

Dan Chiriac
21 dec 2011 1140 vizualizări
Ziarul de Vrancea a estimat în mare parte corect realizările sportivilor în acest an, singura surpriză fiind promovarea echipei de şah în Divizia A

Ziarul de Vrancea vă propune pentru al treilea an la rînd previziunile pentru anul sportiv 2011. La primele două ediţii, ziarul nostru a estimat corect performanţele din 2010 şi 2011. Vă prezentăm în continuare estimările făcute de Ziarul de Vrancea pentru acest an şi ce s-a realizat pînă la urmă. Doar echipa de şah a produs o surpriză în anul sportiv 2011. Reporterii ziarului au estimat în rest corect tot ce se va întîmpla în sportul vrîncean în anul 2011.
1. Cîte echipe vrîncene vor activa în Liga a treia în sezonul 2011/2012?
Una - 25%, Două - 65%, Trei - 10%

La începutul acestui an, CSM Focşani şi FC Panciu se aflau în zona periculoasă a clasamentului. Păncenii s-au salvat după cîteva etape din retur, dar focşănenii au avut emoţii pînă în ultima etapă. Focşănenii s-au salvat doar după ce au ocupat un loc fruntaş în clasamentul locurilor 13 din cele şase serii ale Ligii a treia. Naţional Goleşti a promovat în această vară în Liga a treia, dar nu s-a înscris după ce jucătorii au considerat că nu au timpul necesar să se pregătească pentru fotbal. În acest moment, Vrancea are tot două echipe în Liga a treia, dar CSM Focşani este ameninţată din nou de retrogradare.

2. Vom avea jucători în prima ligă de fotbal din Romania? 65% DA

Stelian Isac şi Dorinel Popa au fost singurii fotbalişti care au reprezentat judeţul nostru pe prima scena în sezonul 2010/ 2011. După retrogradarea celor de la Victoria Brăneşti, mulţi s-au grăbit să spună că jucătorii focşăneni vor lipsi din Liga întîi. Nu a fost aşa pentru că Dorinel Popa s-a transferat la Steaua, unde a avut cîteva apariţii în prima echipă. Chiar dacă s-a accidentat, Popa rămîne în lotul Stelei, avînd norocul că antrenorul Ilie Stan, fost la Brăneşti, a ajuns acum pe banca militarilor.

3. Schimbări în fruntea AJF Vrancea? 90% NU

Dan Dumitru a ajuns la al doilea an în fruntea AJF Vrancea. Acesta a pus în aplicare cîteva planuri anunţate în momentul alegerii, Superliga Vrancei, liga a cincea, Superliga Copiilor şi campionatul de juniori A 1, care au pornit la drum în această toamnă. 

4. Rămîne CSM Focşani 2007 cu actualul număr de secţii? 70% DA

Şi aici Ziarul de Vrancea a apreciat corect. Nici una dintre secţii nu a dispărut, în ciuda crizei financiare. Chiar dacă rezultatele nu au fost strălucite, clubul municipalităţii se poate lăuda că a rezistat şi în 2011 cu toate secţiile.

5. Vom avea campioni naţionali? 90% DA

Alin Moldoveanu la tir, Cătălin Voicu la atletism, sau Adrian Rusu la culturism, Ionuţ Botezatu la rugby, Vali Elisei la handbal, Alexandru Palma la karate sînt cîţiva dintre seniorii şi juniorii vrînceni care au reuşit să cucerească titluri de campioni naţionali în 2011. Echipa de rugby în şapte a confirmat aşteptările şi a devenit campioană naţională. Judoka vrînceni au reuşit la rîndul lor să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la fel ca şi gimnastele

6. Va avea sportul vrîncean parte de investiţii semnificative? 90% NU

Investiţiile se pot număra pe degete. A fost finalizată sala de sport din Odobeşti şi baza sportivă din comuna Jariştea. În rest nu s-a făcut aproape nimic. Stadionul Milcovul arată jalnic. Singurele veşti bune au venit de la Panciu, acolo unde Primăria locală a modernizat stadionul şi dotat baza sportivă cu bazin şi saună. În spatele uneia dintre porţi a fost construit un teren de minifotbal.

7. Vom mai asista la o promovare în prima divizie? 80% NU

În continuare, singura echipă din Vrancea care activeaza într-o prima ligă naţională este cea de futsal de la CSM Focşani. Formaţia de volei fete a retrogradat în Divizia A2 la finalul sezonului trecut şi acum s-a clasat pe ultimul loc în liga secundă în condiţiile în care a întinerit lotul. Singura surpriză a produs-o echipa de şah de la CSM Focşani care a ajuns să joace în divizia A, dînd astfel peste cap aşteptările şi previziunile făcute de Ziarul de Vrancea la începutul anului

8. Va repeta formaţia de futsal performanţa de anul trecut? 70% DA

Băieţii de la futsal s-au calificat sezonul trecut în play - off - ul Ligii I şi au reuşit un traseu de senzaţie în Cupa Romaniei, acolo unde au jucat şi cedat finala competiţiei. Elevii lui Petrache Gurguiatu s-au descurcat bine şi în această stagiune, ajungînd în semifinalele cupei. CSM Focşani este, după meciurile din tur şi disputarea a două etape din retur, pe locul al şaselea în clasamentul primei divizii, şi se află practic cu un picior în play - off, unde vor merge primele opt clasate.

9. Vor fi rugbiştii vrînceni printre protagoniştii competiţiilor internaţionale? - 70% -DA

Cinci jucători formaţi la LPS Focşani au fost în lotul deplasat de Romania la campionatul mondial de rugby. Deşi nu au obţinut nici o victorie la turneul final, rugbyştii romani au meritul de a fi participat la toate ediţiile disputate pînă acum.

10. Un vrîncean la Jocurile Olimpice? - 90% DA

A 30 - a ediţie a Jocurilor Olimpice va avea loc la Londra, în 2012. Alin Molodveanu s-a calificat deja la Londra, după ce în 2008, la Beijing, a fost la un pas de medalia de bronz. La gimnastică sînt şanse abia pentru ediţia din 2016. Vali Elisei este componentă a lotului echipei naţionale de handbal feminin, care va încerca să se califice pentru Londra 2012. După evoluţia foarte slabă de la mondiale, handbaliatele vor încerca să obţină biletele pentru Londra într-un turneu de calificare găzduit de Franţa. (Dan CHIRIAC)

Echipa de baschet, locul doi în turneul de la Constanţa


Echipa de baschet sub 17 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a terminat pe locul doi turneul internaţional de la Constanţa. Focşănenii au pierdut meciul decisiv pentru primul loc disputat ieri dimineaţă cu MK Flash Belgrad, una dintre echipele cu nume din baschetul din Serbia. «A fost un meci echilibrat pînă la pauză, cînd scorul a fost 28-28. Am făcut un sfert al doilea excelent, cîştigat cu 15 - 2. Dar diferenţa s-a făcut pe subţirimea lotului. Noi am avut doar şase jucători în lot, adica o singură schimbare, în timp ce ei au avut 14 jucători în lot. Pe final s-au distanţat şi au cîştigat cu 72-60», ne-a spus antrenorul baschetbaliştilor focşăneni Mihai Petruţ. În primul joc al turneului, echipa din Focşani a trecut cu 71-62 de CSS Constanţa. În meciul al doilea, jucat marţi seara, LPS Focşani a trecut cu 66-28 de BC Magic Bucureşti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.