Sport

CSM Focşani încearcă o nouă calificare la turneul final

Dan Chiriac
1 dec 2011 1437 vizualizări
Grupa 2003 de la CSM Focşani visează să învingă pe Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti Astăzi, la Rîmnicu Sărat, va începe faza de zonă a Trofeului „Gheorghe Ene” la minifotbal, competiţie destinată copiilor născuţi în anul 2003.

Cîştigătoarea fazei judeţene, CSM Focşani, pregătită de Alin Samoilă, va încerca imposibilul, califcarea la turneul final. Adversarele focşănenilor vor fi două echipe cu nume în fotbalul romanesc, Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti. De asemenea, focşănenii vor fi nevoiţi, dacă vor să se califice la turneul final, să treacă şi de formaţia gazdă, CSM Rîmnicu Sărat. Primul joc al turneului se va desfăşura în această dimineaţă şi va opune formaţia locală şi CSM Focşani. În urmă cu două săptămîni, la Memorialul „Cristian Costea” disputat la Focşani, CSM s-a impus fără probeleme în faţa rîmnicenilor, scor 3-0. Acum, datele problemei vor sta altfel, fiind vorba de un meci oficial. Jocul va începe la ora 10.00. O oră mai tîrziu, Steaua şi Petrolul se vor duela într-un meci care naşte rivalităţi indiferent de vîrstă. După-amiază, se vor disputa partidele rundei a doua. De la ora 16.00, CSM Focşani va întîlni pe Petrolul Ploieşti, iar de la ora 17.00 se vor duela CSM Rîmnicu Sărat şi Steaua. Mîine dimineaţă, de la orele 10.00 şi 11.00 se vor disputa ultimele jocuri din cadrul acestui turneu. CSM Focşani va întîlni pe Steaua, iar CSM Rîmnicu Sărat pe Petrolul Ploieşti. Partidele de azi vor fi conduse de o brigadă din Brăila formată din Ninel Orăşanu şi Ionuţ Smeu. Mîine dimineaţă, partidele vor fi arbitrate de Florin Macovei şi Dorin Burloiu – Galaţi. Focşănenii speră să obţină o nouă performanţă deosebită pentru fotbalul juvenil din oraş după ce săptămîna trecută, colegii de la grupa 2002 s-au calificat la faza finală a Trofeului „Gheorghe Ola”. CSM Focşani va juca în perioada 11-13 decembrie, la Rîmnciu Vîlcea, pentru o medalie naţională. Adversarele focşănenilor vor fi cele mai bune echipe de la fazele zonale, CFR Cluj, Hidroelectrica Rm. Vîlcea, Juniors Galaţi, FC Safir Vaslui, CSM Reşiţa, Juniorul Bucureşti şi Gloria Bisitriţa. CSM Focşani a mai jucat la două turnee finale, în 2008 şi 2009, la Trofeul „Gheorghe Ola” şi s-a clasat pe locul 5 şi 6. De această dată, deşi adversarii sînt foarte puternici, focşănenii speră la o clasare în primele patru locuri. „Depinde foarte mult de tragerea la sorţi. Dacă vom avea şi puţin noroc la alcătuirea grupelor, putem avea speranţe la un loc bun la acest turneu”, ne-a spus antrenorul Elvis Ilaş. (Dan CHIRIAC)
CASETĂ:
O victorie şi o înfrîngere la Buzău
Echipele de juniori de la CSM Focşani au jucat de Ziua Naţională a Romaniei două partide de pregătire la Buzău. Adversara focşănenilor a fost formaţia Şoimii Buzău, pregătită de fostul jucător de la Unirea Focşani, Romică Stan. La grupa 1999, victoria a revenit celor de la CSM Focşani, care s-au impus cu scorul de 4-3. Buzoienii şi-au luat revanşa la grupa 2000, acolo unde au cîştigat cu 3-1. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.