Sport

Coloana de stiri sportive: A treia favorită

Ziarul de Vrancea
22 nov 2011 581 vizualizări
Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei este văzută de majoritatea bookmaker-ilor cu şansa a treia la cîştigarea Campionatului Mondial din Brazilia, romancele fiind situate după Rusia şi Norvegia, dar înaintea înaintea adversarelor directe din grupă, Franţa sau Muntenegru.

De asemenea, cu 10 zile înainte de începerea celei de-a XX-a ediţii Campionatul Mondial, handbalul romanesc la nivel de echipe naţionale, este cotat pe locul şapte în lume de către site-ul IHF, clasament efectuat în funcţie de coeficienţii de ţară şi punctele acumulate de echipele naţionale la toate nivelurile de vîrstă. La general, Romania ocupă locul 7 cu 656 de puncte, în timp ce topul este condus de Germania, cu 1.356 de puncte.La masculin, în topul all-time, Romania se află pe locul 9, cu 134 de puncte, în timp ce la feminin tricolorele sînt clasate pe locul 4 cu 187 de puncte. Acest top ia în calcul rezultatele din anii 1930 şi pînă acum.


Romania, gazda baschetului juvenil


Campionatul European de baschet masculin U16 (Divizia B), din 2012, se va desfăşura la Bucureşti. FIBA Europe a anunţat, marţi, gazdele Campionatelor Europene la feminin şi masculin, la nivel de juniori şi tineret. Romania va găzdui turneul final feminin, la U18 (Divizia A), dar şi pe cel masculin, la U16 (Divizia B). "Este o premieră pentru noi, turneul final masculin va avea loc la Bucureşti şi deja lucrăm intensiv la organizare, dar şi la un proiect nou în acest sens. Ne-am bătut la sînge cu Macedonia, pentru organizarea la U16 masculin, dar am cîştigat. Este prima generaţie de jucători din proiectul naţional Perform Baschet şi vrem să vedem unde ne situăm, cu această generaţie", a declarat Carmen Tocală., preşedintele FR Baschet. CE feminin under 18 va avea loc în intervalul 26 iulie-2 august 2012, iar cel masculin under 16, de la Bucureşti, între 19-29 iulie.


Stromajer revine printre “panduri”


Antrenorul formaţiei Pandurii Tîrgu Jiu, Petre Grigoraş, a declarat, ieri, că jucătorul sloven Jaka Stromajer, pe care l-a învoit pentru a-şi rezolva o problemă personală, va reveni astăzi la antrenamente. "Stromajer are o problemă personală, a discutat cu cei din conducerea clubului, le-a explicat cum stau lucrurile şi de aceea a plecat. Este vorba despre o problemă de familie şi din acest motiv a cerut o învoire. Personal am discutat cu el despre această problemă, m-a sunat şi mi-a spus că trebuie să plece pentru cîteva zile acasă. Am fost de acord pentru că el era suspendat pentru meciul cu FC Vaslui şi avînd şi o mică problemă medicală nu se putea pregăti în această perioadă", a spus Grigoraş.

Datorii mari la FC Timişoara


Gruparea din Liga a II-a, FC Timişoara, are în momentul de faţă datorii totale de 7,25 milioane de euro conform unui comunicat publicat, ieri, pe site-ul oficial al clubului şi semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie, Marian Iancu. Preşedintele CA al grupării FC Timişoara, Marian Iancu, a anunţat, la 3 octombrie, că echipa bănăţeană este în pericol de desfiinţare, deoarece autorităţile locale nu o ajută şi a precizat că nu mai este interesat să investească.

Tulburări la ICIM Arad


Campioana la baschet feminin ICIM Arad are de marţi un nou antrenor, ca interimar, Dan Moraru, după ce sîrbul Zoran Visic a fost demis.  Înfrîngerea de la finalul săptămînii, pe teren propriu, în faţa CSU Alba Iulia (56-58) i-a fost fatală antrenorului Zoran Visic, care a fost destituit. Conducerea echipei campioane la baschet feminin nu a dat alte detalii, dar l-a numit pe directorul tehnic Dan Moraru în funcţia de antrenor interimar. "Da, este adevărat, conduc echipa, antrenorul Visic nu mai e la ICIM Arad. Sîntem la antrenament, alte detalii nu cunosc nici eu în acest moment. Vom vedea ce va fi pe viitor", a declarat Dan Moraru,ieri, pentru MEDIAFAX.  Salariile jucătoarelor sînt blocate, iar conducerea aşteaptă să fie îndeplinite aceleaşi obiective, cîştigarea campionatului şi a Cupei Romaniei, indiferent cine se află pe banca tehnică. După zece etape derulate în Divizia A, ICIM Arad se află pe locul cinci, cu 7 victorii şi trei înfrîngeri.  În sezonul 2010-2011, echipa arădeană a cîştigat titlul naţional, Cupa Romaniei, dar şi Liga Europei Centrale.


Beckham nu a discutat cu Leonardo


Mijlocaşul englez al formaţiei Los Angeles Galaxy, David Beckham, campion al SUA şi dorit de Paris Saint-Germain, a declarat, ieri, într-un interviu pentru Sky Sports News, că nu a discutat cu Leonardo, directorul sportiv al grupării franceze. "Nu am vorbit deloc cu Leonardo. El mi-a trimis un mesaj pentru a-mi ura succes, eu i-am răspuns, dar nu am discutat de problema plecării la PSG", a spus fostul internaţional englez, în vîrstă de 36 de ani. Beckham a mai recunoscut că nu vrea să joace pentru un alt club englez în afară de Manchester United. "Am spus mereu că ar fi ciudat să revin în Anglia dacă nu este la Manchester United. Sînt un fan al Manchester United şi nu cred că voi ajunge să joc pentru altă echipă. Dar cine ştie?", a afirmat Beckham. Englezul spune că poate rămîne încă un an la Los Angeles. "Este una din opţiunile mele. Ultima piesă din puzzle era să cîştig titlul de campion deoarece voiam să promovez MLS, să ajung la dezvoltarea sa, dar şi să cîştig. Am reuşit tot ce mi-am propus", a afirmat Beckham.


Amenzi drastice


Internaţionalii cehi au fost amendaţi de Federaţia de la Praga cu 80.000 de euro, pentru comportamentul pe care l-au avut în noaptea de 15 spre 16 nioiembrie, cînd s-au întors din Muntenegru, unde au obţinut calificarea la Euro-2012, după 1-0 în returul barajului.  În noaptea de 15 spre 16 noiembrie, la sosirea pe aeroportul din Podgorica, un grup de jucători a scandat un slogan vulgar la adresa fostului internaţional Radek Drulak (vicecampion european în 1996), care a criticat constant echipa naţională şi pe selecţionerul Michal Bilek. Scena a fost filmată de un post ceh de televiziune. În plus, în timpul călătoriei cu avionul, mai mulţi jucători şi-au rupt costumele oficiale şi au coborît în chiloţi, spre surprinderea suporterilor care îi aşteptau. Jucătorii au decis să-şi plătească noile costume, pentru Euro-2012, din banii lor. Amenda de 80.000 de euro primită de jucători va fi plătită din primele pentru dubla cu Muntenegru, banii urmînd să fie folosiţi pentru sprijinirea fotbalului juvenil.


Secundul lui Guardiola, operat de tumoare


Tito Vilanova, secundul lui Josep Guardiola la FC Barcelona, nu va fi prezent al meciul cu AC Milan din Liga Campionilor, deoarece a fost supus unor intervenţii chirurgicale pentru o tumoare la glanda parotidă, a anunţat presa spaniolă.  Vilanova a fost operat la spitalul Vall d'Hebron de o echipă specializată în chirurgie maxilofacială. FC Barcelona joacă, miercuri, cu AC Milan, în Liga Campionilor.


Luat la ţintă cu petarde


Meciul din etapa a XV-a a campionatului Argentinei, dintre Estudiantes La Plata şi Banfield, a fost întrerupt în minutul 13, din cauza petardelor aruncate de suporteri în direcţia portarului echipei adverse. Portarul echipei Banfield, Christian Lucchetti, a căzut în genunchi ţinîndu-şi capul între mîini şi a afirmat că nu mai poate continua, astfel că arbitrul a oprit meciul. În momentul întreruperii, Banfield conducea cu scorul de 1-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.