Sport

Rugbyştii merg cu o zi înainte la derbyul cu CSM Iaşi

Dan Chiriac
16 nov 2011 1192 vizualizări
Antrenorul Vali Busuioc, de la LPS Focşani, se pregăteşte pentru un turneu cu naţionala de rugby în şapte în SUA

Echipa de rugby sub 19 ani de la LPS Focşani va disputa sîmbătă, la Iaşi, un meci foarte important în cadrul Superligii. Focşănenii se află în luptă directă cu formaţia din Iaşi pentru calificarea la faza următoare. În acest sens, formaţia de la LPS va pleca spre nordul Moldovei încă de vineri. “Mulţumim pe această cale celor din conducerea şcolii care au înţeles că este un meci foarte important. Astfel putem să pregătim mult mai bine jocul şi să ne gîndim la un succes”, ne-a precizat antrenorul Viorel Ion. La finalul săptămînii trecute, LPS Focşani a pierdut partida din cadrul campionatului naţional disputată cu Metrorex, scor 48-15. “De fapt această echipă nu este cea de la Metrorex. Este selecţionata Bucureştiului, aici au fost adunaţi cei mai buni 60 de jucători de la toate echipele din capitală, printre care Steaua şi Dinamo. E greu să poţi emite pretenţi în faţa unei asemenea formaţii”, ne-a mai spus Viorel Ion.  Rugbiştii pregătiţi de Viorel Ion şi Romică Păun au cedat cu 48-15 cu Metrorex, pe stadionul “Tineretului”. Cele două echipe s-au întîlnit în urmă cu două săptămîni la Bucureşti, focşănenii fiind învinşi cu scorul de 28-10. La finalul acestei săptămîni va debuta şi campionatul naţional de rugby în şapte pentru echipe sub 17 şi sub 18 ani. Primul turneu va avea loc la Bîrlad, urmînd ca al doilea turneu să se desfăşoare pe 27 noiembrie la Focşani. Duminică, la Bucureşti au început cursurile Academiei de antrenori, la care participă şi doi reprezentanţi de la LPS Focşani, Romică Păun şi Daniel Ene. Totodată, antrenorul focşănean Valentin Busuioc a început la Izvorani un cantonament cu echipa naţională de rugby în şapte a Romaniei. Naţionala va efectua un turneu în Statele Unite ale Americii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.