Sport

Coloana de stiri sportive Un vrîncean a promovat în Superliga de şah

Dan Chiriac
11 oct 2011 1068 vizualizări
Şahistul vrîncean Andrei Arghirescu a promovat în Superliga de şah a Romaniei cu echipa Şah Club Cugir.

La finalul săptămînii trecute s-a încheiat Campionatul Naţional de Şah, Divizia A, cu victoria la mare diferenţă de următoarele clasate a echipei din Cugir, care a acumulat 38 de puncte. Aceasta a fost urmată în clasament de Asociaţia de Şah 82-83 Bucureşti şi CS Sînandrei Timişoara. Andrei Arghirescu a avut o contribuţie deosebită la promovarea spectaculoasă şi categorică a echipei din Cugir. Acesta a adus echipei nou promovate în Superligă nu mai puţin de 7,5 puncte din totalul de 38 puncte realizate de cei şase componenţi. Arghirescu este primul şahist vrîncean care promovează în Superligă, depăşindu-l din acest punct de vedere pe Eugen Găureanu, cel mai bun şahist vrâncean din toate timpurile. Prin rezultatele din ultimul timp, juniorul Arghirescu a ajuns la o valoare similară colegului său. În Divizia A, Arghirescu a obţinut victorii la Mihai Băcilă (Clubul de Şah Deva), la Catricicău Claudiu (Clubul Sportiv de Şah Alex Braşov), la Deaconu Mihai–Ionuţ (Clubul de Şah Diana Galaţi), la Atomei Cristian (Asociaţia Şah Club 82–83 Bucureşti), la Ambru Dan–Călin (C.S.Şah Club Potaissa Turda), şi la Dobre Iulian  - CS Otopeni. Şahistul vrîncean a remizat cu Munteanu Ali–Eduard (C.S. Colosseum Giurgiu), Arsene Marian (C.S. Ineu) şi Prundeanu Horia (C.S. Sînandrei Timiş). Al doilea eveniment şahist în premieră pentru Vrancea este legat de desfăşurarea Divizia B, care a început imediat după Divizia A. Pentru prima dată în istorie, Vrancea participă cu trei echipe, după ce a avut numai una sau chiar niciuna după 1989. Vor participa C.S.M. 2007 Focşani cu două echipe şi Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani. Din cei opt titulari ai celor două echipe ale C.S.M. 2007 Focşani, patru sînt juniori. Antrenorii sportivilor sînt Mihai Strîmbu şi Aurelian Grigore, cel care a contribuit la ultimele succese obţinute de şahul vrîncean. (Dan CHIRIAC)



IPJ Vrancea, locul doi la Cupa SNPPC

Ieri, la baza sportivă Dagemar au avut loc partidele fazei zonale a Cupei Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual

 

Echipa IPJ Vrancea a obţinut locul doi, acumulînd şapte puncte la finalul turneului. Vrîncenii au trecut cu 5 - 3 de IPJ Bacău, cu 3 - 2 de IPJ Brăila şi au terminat la egalitate, scor 2-2 cu IPJ Buzău. Poliţiştii de la IPJ Vrancea au pierdut meciul cu IPJ Galaţi, scor 5-2. Gălăţenii s-au clasat pe primul loc şi s-au clasificat la faza următoare a competiţiei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.