Sport

Lopez este la un pas de a deveni cel mai bun marcator străin din campionatul Romaniei Brazilianul de la Vaslui: "Ar fi o minune să nu pierdem la Roma"

Laurențiu Muscalu
12 sep 2011 806 vizualizări
"Coşmarul" lui Dinamo, brazilianul Wesley Lopez, spune că Lazio este favorită în partida directă din grupele Europa League

Atacantul Vasluiului a marcat al şaselea gol împotriva celor de la Dinamo în ultimele cinci meciuri. Wesley Lopez a ajuns la cota 34 în cele 83 de partide disputate în Romania. Acesta se află la doar două goluri distanţă de recordul lui Demollari de la Dinamo care în 100 de meciuri a înscris 36 de goluri. 
R.: Nu aţi mai pierdut în faţa lui Dinamo de aproape trei ani. Victorie meritată?
W.L.: Eu cred că da. Golul lui Dinamo nu ne-a turnat plumb în picioare şi am reuşit să ne impunem clar. Mă bucură faptul că înaintea debutului din grupele Europa League în faţa celor de la Lazio Roma am reuşit o victorie mare în campionat. Vasluiul are o echipă bună care se va bate la titlu în acest an şi, sperăm să-l şi cîştigăm.
R.: Şase goluri în ultimele cinci partide cu Dinamo...
W.L.: Eu îmi propun să înscriu la fiecare meci. Nu sînt un marcator de rasă, dar îmi place să văd mingea în poartă. Golul în faţa celor de la Dinamo mă bucură enorm pentru asemenea reuşite, în faţa echipelor mari din liga I nu se compară cu nimic altceva. Publicul te respectă altfel cînd marchezi în derby-uri.
R.: Mai ai de marcat trei goluri şi vei depăşi recordul de goluri marcate ale unui stranier în campionatul romanesc. Te aşteptai la acest lucru cînd ai semnat pentru Vaslui?
W.L.: Îmi doresc să fiu cel mai bun la fiecare meci. E  mai simplu să ajungi în faţă decît să te menţii. O să vedem ce se va întimpla după ce voi înscrie trei goluri. Orice record poate fi bătut. Mă bucur că am ajuns aşa de aproape de acest vechi record al lui Demollari.
R.: Care sînt echipele cu care vă veţi lupta pentru campionat?
W.L.: Sînt cel puţin şase echipe care vor lupta pentru locul unu. Vasluiul are un lot bun care va face faţă în competiţiile în care este angrenat clubul. Sper ca Europa League să ne stoarcă la maximum. Vasluiul va lua un trofeu în acest sezon.
R.: Pe ce te bazezi?
W.L.: Lot valoros, stabilitate financiară, profesionalism şi suporteri. Vasluiul a ajuns un club respectat datorită rezultatelor de pînă acum.
R.: Urmează Lazio Roma. Aveţi şanse măcar la un egal?
W.L.: E clar pentru toată lumea că Lazio e favorita. Au prima şansă şi cred că orice rezultat în afara înfrîngerii ar fi catalogat de presă ca fiind o minune. Vasluiul are în prezent o echipă solidă care poate pune probleme la aproape orice teren din Europa. Cine credo că Urziceniul va scoate opt puncte în Liga Campionilor. Totul pleacă de la încrederea jucătorilor. Dacă vom intra pe terenul lui Lazio cu capul plecat, chiar că nu vom avea nicio şansă. Să nu uităm că AS Roma i-a luat de sus pe cei de la CFR şi au pierdut la ei acasă. Mergem să cîştigăm la Roma, că doar nu ne vom preda. O să vedem dacă ne şi iese asta.
R.: Aţi urmărit vreun meci cu Lazio?
W.L.: 2-2 cu AC Milan. Echipă bună Klose şi compania. Jucători care au în spate filiale de cupe europene, dar şi de Campionate Europene şi Mondiale. În aceste meciuri putem arăta dacă avem valoare. Sîntem la început de drum în Europa, dar nu vrem doar să facem act de prezenţă. Ne gîndim la calificare. Eu cred că cele mai dificile partide vor fi cele din Romania. Asta pentru că nu vom juca la Vaslui. Suporterii sînt pentru noi al doisprezecelea jucător. O să vedem ce va fi în această grupă în care toată lumea ne vede pe ultimul loc. Vă asigur că nu va fi aşa. (A consemnat Laurenţiu MUSCALU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.